A Szabadkikötő megállónál is megáll minden H7-es HÉV december 10-től, vasárnaptól

Budapest, 2023. december 8.A jövőben a H7-es HÉV minden időszakban és mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél, ezzel a megállási rend egységessé válik, és a Szabadkikötőnél gyakrabban lesz lehetőség HÉV-re szállni.

A Budapesti Közlekedési Központ és a vonatokat üzemeltető MÁV-HÉV Zrt. társadalmi egyeztetést indított a H7-es HÉV Szabadkikötő állomásának kiszolgálásáról. Az állomás környezetében az elmúlt években nagy forgalmú rendezvényhelyszín és új munkahelyek létesültek, amelyek megközelítésében nagy szerepe van a HÉV-nek.

A társadalmi egyeztetésre érkezett észrevételek többsége a Szabadkikötő megállónál történő megállást támogatta a csúcsidőszakban is. A válaszadók kétharmada a belváros irányában közlekedik csúcsidőben, míg a harmaduk a Szabadkikötő területén dolgozik. A Szabadkikötő megállón áthaladók többsége számára minden vonat megállítása – így minden második indulás 1 perccel hosszabb menetideje – elfogadható, mivel számukra ez kisebb hátrányt jelent, mint a Szabadkikötőben dolgozóknak, akik enélkül akár 13-14 percet is várakoznának a megfelelő szerelvényre.

A H7-es HÉV december 10-től, vasárnaptól minden időszakban és mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél, ezzel a megállási rend egységessé válik, és a Szabadkikötőnél könnyebben elérhetővé válik a HÉV-vel való utazás.