A 71-es és 152-es járat összekötésével bővül Csepel belterülete és a soroksári Duna-part közvetlen közlekedési kapcsolata

2020. október 1., csütörtök - A csepeli Királyerdő térségének közlekedését javító infrastrukturális fejlesztések keretén belül a Királyerdő út szilárd burkolatot kapott, megnyitva ezzel a lehetőséget a térség közlekedési kapcsolatainak továbbfejlesztésére. A Budapesti Közlekedési Központ ehhez igazodva innovatív megoldásként, a XXI. kerületi önkormányzattal együttműködve, a jelenlegi 71-es és 152-es autóbuszvonal körjárati jellegű összekötésével október 3-ától bővíti Csepel belterülete és a soroksári Duna-part közötti közvetlen eljutási lehetőségeket, egyelőre tesztjelleggel.

2020. október 3-ától, szombattól a 71-es és 152-es autóbuszvonalak összekötésével a BKK két új körjáratot indít a térségben. Az új 152-es autóbusz a Szent Imre tértől a Királyerdő útig a korábbi útvonalán halad, majd a Királyerdő út–Hollandi út útvonalon megy vissza a Szent Imre térre. Az új 71-es ezzel ellentétes irányban, a Szent Imre térről a korábbi útvonalán éri el a Horgásztanyákat, majd a Királyerdő út–Szentmiklósi út útvonalon jut vissza a Szent Imre térre. A Királyerdő úton új megállóhely is épül a Vihorlát utca torkolatánál.

A fejlesztés eredményeként  bővülnek Királyerdő térségének közlekedési lehetőségei, továbbá a soroksári Duna-part szabadidős területeinek elérhetősége Csepel más lakóterületei felől. Az új körjáratokkal a jelenlegi közlekedési kapcsolatok biztosításán túl lehetőség nyílik a közvetlen utazásra közösségi közlekedéssel is Csepel belterülete, illetve a Völgy utca és a Szentmiklósi út-környéki lakóterületek, valamint a soroksári Duna-part rekreációs zöldterület között, kiváltva ezáltal a jelenlegi átszállásos utazást.

A BKK a tesztüzem tapasztalatait felhasználva fogja értékelni a bővített szolgáltatást.

Budapesti Közlekedési Központ