A H8-as HÉV egy vágányon közlekedik, a H9-es HÉV pedig nem jár november 24-én és 25-én

Az Örs vezér tere és Gödöllő között közlekedő H8-as HÉV 2018. november 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap az Örs vezér tere és Cinkota közötti szakaszán megváltozott menetrend szerint, váltakozó egy vágányon közlekedik pályakarbantartás miatt. A H9-es HÉV ezen a hétvégén nem jár, helyette az Örs vezér tere és Cinkota között a H8-as HÉV-vel, Cinkota és Csömör között pótlóbusszal lehet utazni, melyen kerékpár szállítása megengedett.

  • A H8-as HÉV-szerelvények Örs vezér tere és Cinkota állomás között november 24-én, szombaton egész nap mindkét irányban a Gödöllő irányú peronok mellett; november 25-én, vasárnap egész nap pedig mindkét irányban az Örs vezér tere irányú peronok mellett állnak meg.
  • A H9-es HÉV november 24-én és 25, szombaton és vasárnap teljes hosszban, Örs vezér tere és Csömör állomás között nem közlekedik. Helyette H9-es jelzéssel a pótlóbusz Cinkota H és Csömör H végállomás között jár. A pótlóbuszok mindkét irányban csatlakoznak a H8-as HÉV Gödöllőre és Örs vezér terére közlekedő vonataihoz.

H9-es pótlóbusz

A H9-es pótlóbusz Csömör H felé az Állomás téri buszfordulónál; a 31-es autóbusz Árpádföld, Bekecs utca és Szabadságtelep H megállójában; valamint a Csömör-busz Major úti Csömör, Hunyadi János utca; Béke tér és Szabadság úti Csömör H megállóhelyén áll meg.

A H9-es pótlóbusz Cinkota H felé a Csömör-busz Szabadság úti Csömör H és Csömör, Petőfi Sándor utca; valamint Major úti Csömör, Hunyadi János utca megállójában; a HÉV-pótlóbusz Bekecs utcai Szabadságtelep H és Bekecs utca (Árpádföld H) kijelölt megállójában; valamint a 175-ös autóbusz Cinkota H megállójában áll meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbben forgalmazott gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Szabadságtelep H megálló és Csömör H végállomás között a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók.

A pótlójárat olyan megállóhelyeit, amelyek a HÉV-menetrendben eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbiak szerint kell HÉV-megállóknak megfeleltetni:

HÉV-pótlóbusz megálló Díjszabás szerinti HÉV-megálló
Csömör, Hunyadi János utca Csömör
Csömör, Béke tér Csömör
Csömör, Petőfi Sándor utca Csömör

A HÉV-pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 kilométeres távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.