A 46-os, a 98-as és a 980-as autóbusz módosított útvonalon jár rendezvény miatt 2018. május 1-jén

2018. május 1-jén (kedden) 10:00 és 23:00 között a XVII. kerületi Ferihegyi úton, a Pesti úttól a Gyökér utcáig, „Majális Rákosmentén” néven rendezvényt tartanak az érintett útszakasz lezárásával. 2018. május 1-jén (kedden) 0:00-tól május 2-án (szerdán) 2:00-ig az építési és bontási munkálatok, illetve a rendezvény miatt a 46-os, a 98-as és a 980-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik.

A 46-os autóbusz a Helikopter lakópark felé a Pesti úton a Bakancsos utcáig változatlan útvonalon, majd a Bakancsos utca–Széchenyi utca–Ferihegyi út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Szent kereszt tér, Városközpont, Posta és az Akácvirág utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Bakancsos utcában, Tűzoltóság mellett állnak meg.

A 46-os autóbusz az Újpalota, Nyírpalota út felé a Ferihegyi úton a Széchenyi utcáig változatlan, majd a Széchenyi utca–Bakancsos utca–Pesti út–Rákoskeresztúr városközpont végállomás–Pesti út módosított útvonalon halad, és nem érinti az Egészségház megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Bakancsos utcában a Pesti út kereszteződése előtt; a 161-es és 162-es autóbusz Szent kereszt tér megállójában, valamint a 162A autóbusz Rákoskeresztúr, városközpont leszállóhelyén állnak meg.

A 98-as autóbusz a Rákoscsaba vasútállomás felé a Ferihegyi úton a Széchenyi utcáig változatlan majd a Széchenyi utca–Bakancsos utca–Pesti út–Ferihegyi út módosított útvonalon halad, és nem érinti az Egészségház megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Bakancsos utcában a Pesti út kereszteződése előtt; valamint a 161-es és 162-es autóbusz Szent kereszt tér megállójában állnak meg.

A 98-as autóbusz a Kőbánya-Kispest M felé a Ferihegyi úton a Pesti útig változatlan útvonalon, majd a Pesti út–Bakancsos utca–Széchenyi utca–Ferihegyi út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Városközpont, Posta és az Akácvirág utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 161-es autóbusz a Rákoskeresztúr, városközpont, a 161-es és a 162-es autóbusz Szent kereszt tér megállójában; valamint a Bakancsos utcában, Tűzoltóság mellett állnak meg.

A 980-as autóbusz a Rákoskeresztúr, városközpont felé a Ferihegyi úton a Széchenyi utcáig változatlan, majd a Széchenyi utca–Bakancsos utca–Pesti út–Rákoskeresztúr, városközpont végállomás módosított útvonalon halad, és nem érinti az Egészségház megállót és a Rákoskeresztúr, városközpont leszállóhelyet. Az autóbuszok ideiglenesen a Bakancsos utcában a Pesti út kereszteződése előtt; a 161-es és a 162-es autóbusz Szent kereszt tér megállóhelyen, valamint Rákoskeresztúr, városközpont 980-as autóbusz Dél-pesti autóbuszgarázs irányú felszállóhelyén állnak meg.

A 980-as autóbusz a Dél-pesti autóbuszgarázs felé a Rákoskeresztúr, városközpont végállomásnál visszafordul, majd a Pesti út–Bakancsos utca–Széchenyi utca–Ferihegyi út módosított útvonalon halad, és nem érinti az Akácvirág utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 161-es és a 162-es autóbusz Szent kereszt tér megállójában; valamint a Bakancsos utcában, Tűzoltóság mellett állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.