Közlekedési változások Észak-Budán szeptembertől

Budapest, 2023. szeptember 1. – Két észak-budai járat közlekedése is változik szeptember 1-től, péntektől: hétköznap minden 65-ös busz a Kolosy tér és a Szépvölgyi dűlő között közlekedik, a jövőben nem szükséges előre jelezni, ha valaki Fenyőgyöngye és a Szépvölgyi dűlő között szeretne le- vagy felszállni. Változik a 219-es busz közlekedése is: szeptembertől hétköznap már nem Telebuszként, azaz nem igényvezérelt rend szerint közlekednek az eddigieknél nagyobb kapacitású buszok.

65-ös busz:

A 65-ös buszjárat szeptember 1-től, péntektől hétköznap már nem Telebuszként, azaz nem igényvezérelt rend szerint közlekedik, nem szükséges előre jelezni, ha valaki a Fenyőgyöngye és a Szépvölgyi dűlő között szeretne le- vagy felszállni. A hétvégi időszakban, illetve ünnepnapokon továbbra is az eddig megszokott rend szerint járnak a buszok: a Fenyőgyöngye és a Szépvölgyi dűlő közötti megállókat csak akkor érinti a járat, ha arra előzetesen igényt adtak le.

 

219-es busz:

Az Aranyhegy térségét kiszolgáló 219-es busz szeptember 1-től, péntektől hétköznap már nem Telebuszként közlekedik, a jövőben munkanapokon nem szükséges előzetesen jelezni az utazási szándékot. A vonalon a jövőben az utasforgalom bővülését figyelembe véve a kényelmesebb utazás érdekében az eddig megszokottnál nagyobb kapacitású midibuszok közlekednek az ősz kezdetétől. A hétvégi közlekedés nem változik: a buszok továbbra is Telebuszként, igényvezérelten indulnak, azaz a BKK ügyfeleinek előzetesen jeleznie kell az utazási szándékukat.