Útfelújítás a Szilágyi Erzsébet fasorban, változik a 91-es és a 291-es autóbuszok útvonala

Budapest, 2023. július 14. – Útfelújítás kezdődik július 18-án, kedden a Szilágyi Erzsébet fasor Küküllő utca és Júlia utca közötti szakaszán. A munkavégzés idején a megszokotthoz képest lassabb haladásra kell számítania az autóval és a közösségi közlekedéssel utazóknak egyaránt, ezért a BKK az útvonal elkerülését ajánlja. A 91-es és a 291-es autóbuszok módosított útvonalon járnak.

Irányonként egy szűkített sávon haladhat a forgalom a Szilágyi Erzsébet fasorban a Küküllő utca és a Júlia utca között július 18-a, kedd és augusztus 20-a, vasárnap között útfelújítás miatt. A felújítás tervezetten 7 ütemben, sávonként történik. Az első ütemben a Küküllő utca és Gábor Áron utca közötti szakaszon a villamosvágány melletti sávot zárják le. Emiatt a Szilágyi Erzsébet fasorból a Gábor Áron utcába nem lehet majd bekanyarodni. A Gábor Áron utcát egyirányúsítják a Szilágyi Erzsébet fasor felé. A Nagyajtai utca felé lehet kerülni, és a forgalom segítése érdekében a Szilágyi Erzsébet fasor és a Nagyajtai utca kereszteződésében ideiglenesen jelzőlámpás irányítású balra kanyarodó sávot alakítanak ki.

A Nagyajtai utcát egyirányúsítják a Szilágyi Erzsébet fasortól a Pasaréti út felé. A Nagyajtai utca a terelőút jellege ellenére változatlanul 30 km/órás csökkentett sebességű zónába tartozik, nem válik védett úttá, ezért az erre közlekedők fordítsanak fokozott figyelmet a sebességcsökkentésre és a kereszteződésben a jobbkéz szabály betartására.

A munkavégzések miatt a Szilágyi Erzsébet fasorban nehezebb átjutásra kell számítani, ezért a BKK azt javasolja, hogy aki teheti, kerülje el az útvonalat, például a Pasaréti út felé.

 

Közösségi közlekedés

A 91-es autóbusz a Széll Kálmán tér felé a Szilágyi Erzsébet fasor helyett a Pasaréti úton jár, a Gábor Áron utca / Pasaréti út és a Szent János kórház közötti megállókat nem érinti, helyettük az 5-ös busz megállóiban áll meg. A járat a Nyugati pályaudvar felé a Szilágyi Erzsébet fasorból a Nagyajtai utcán át éri el a Pasaréti út–Gábor Áron utca csomópontot, ahol az 5-ös busz megállójában áll meg.

A 291-es autóbusz a Nyugati pályaudvar felé a Gábor Áron utca és a Gábor Áron utca / Pasaréti út megállók helyett a Nagyajtai utcai ideiglenes megállóhelyen és az 5-ös autóbusz Gábor Áron utca / Pasaréti út megállóhelyén áll meg,. Zugliget, Libegő felé az autóbuszok útvonala változatlan.