Hétfőtől újra teljes vonalon közlekedik a 19-es és a 49-es villamos

Budapest, 2023. július 6. – Újra teljes vonalon közlekedik a 19-es és a 49-es villamos július 10-től, hétfőtől, miután addigra véget érnek a Bartók Béla út külső szakaszán zajló felújítási munkálatok. A befejezés előtt, ezen a hétvégén a Móricz Zsigmond körtéren az eddigitől eltérő helyen lehet majd felszállni a villamosokra.

Július 10-től, hétfőtől újra a teljes vonalukon közlekedik a 19-es és a 49-es villamos, a szerelvények ismét a Bécsi út / Vörösvári út, illetve a Deák Ferenc tér M és Kelenföld vasútállomás M között járnak.

A felújítás befejezését megelőző hétvégén, július 8-án és 9-én viszont az eddigitől eltérő helyen lehet felszállni a 19-es, a 49-es és a 61-es villamosra a Móricz Zsigmond körtéren:

  • a 19-es és 49-es villamosra a Bartók Béla út helyett, a Fehérvári úti megállóhelyen lehet felszállni (a 47-es villamos megállójában);
  • a 61-es villamos pedig ezen a hétvégén nem megy át a Bartók Béla út kereszteződésén, hanem a Móricz Zsigmond körtér (Villányi út) megállóhelyről, a Villányi útról indul a Széll Kálmán tér felé.

A többi Móricz Zsigmond körteret érintő villamos, így a 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, az 56-os, az 56A-os villamosok közlekedése nem változik, de utóbbi kettő nyár végéig továbbra is csak a Széll Kálmán térig jár a vonal északi szakaszának felújítása miatt.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.