Közlekedési változások szombaton az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál miatt

Budapest, 2023. május 11. – Május 13-án, szombaton rendezik meg az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivált a IV. kerületben. A rendezvény miatt 8:00 és 14:00 között lezárják a káposztásmegyeri Farkaserdő utcát. A forgalomkorlátozás a 126-os és a 296-os busz közlekedését is érinti, ezek módosított útvonalon, a Külső Szilágyi úton járnak ebben az időszakban.

 

A 126-os és a 296-os autóbuszok ebben az időszakban nem érintik a Hajló utca és a Homoktövis utca közötti megállókat (a 296-os autóbusz a Művelődési Központ és Hajló utca megállóhelyeit csak a Szilas-patak irányában érinti), ezek helyett a 914-es busz Külső Szilágyi úti megállóiban lehet felszállni a járművekre. Ezzel egyidőben néhány percre megállíthatják a Megyeri úton közlekedő 30-as és 230-as autóbuszokat a futóverseny miatt.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.