Újabb pótlóbuszok indulnak a fogaskerekű helyett december 5-től

Budapest, 2022. december 3. – A téli üzemszünetben a korábban megszokott rend szerint, több vonalon is közlekednek pótlóbuszok a fogaskerekű helyett. December 5-étől, hétfőtől az alsó szakaszon a 60A és a 60B jelzésű buszokkal, a felső szakaszon a 60-as járatszámú fogaspótló járattal lehet utazni. A pótlóbuszok minden időszakban igényvezérelten közlekednek, azaz csak akkor indulnak, ha a BKK ügyfelei előzetesen jelzik utazási szándékukat. A telebuszos közlekedés az erőforrások gazdaságosabb felhasználása mellett azt is biztosítja, hogy a BKK valós képet kapjon az utazási igények tényleges mértékéről.

Pótlóbuszok a fogaskerekű alsó szakaszán: a 60A és a 60B pótlóbusz segíti az Orgonás és az Esze Tamás iskola megállók megközelítését

A 60A és a 60B pótlóbuszok a Városmajor utcából, a 128-as busz Szent János Kórház megállója mögül indulnak.

A 60A buszjárat a Szent János Kórház és a Pethényi út között közlekedik, és eléri az Orgonás megálló környezetét a Sárospatak út felől. Útvonala és az érintett megállói térképes felületen követhetők nyomon a BKK oldalán.

A 60B buszjárat a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között közlekedik, és eléri az Orgonás és az Esze Tamás iskola megálló környezetét a Rőzse utca felől. Útvonala és az érintett megállói térképes felületen követhetők nyomon a BKK oldalán.

Pótlóbusz a fogaskerekű felső szakaszán: a 60-as pótlóbusz segíti a Művész út és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállók elérését

A Széchenyi-hegy és a Svábhegy között közlekedő 60-as pótlóbusz útvonala és megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK oldalán.

A 60-as pótlóbusz a Svábhegytől a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul. A járat a Széchenyi hegy felé két megállóban is megáll a Művész úton. A pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál megáll a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött és a Gyermekvasút végállomása előtt is.

A 60-as, a 60A és a 60B pótlóbuszok minden nap, minden időszakban igényvezérelt, Telebusz-rendszerben járnak, azaz csak akkor indulnak el, ha arra az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a BKK Telebusz online igénybejelentő felületén, a BudapestGO applikációban vagy a +36-1-3-255-255-ös telefonszámon - az automata menüben a 3-as gombot választva - lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon. A pótlóbuszokon első ajtós felszállási rend van érvényben, azaz a járművezető ellenőrzi az utazási jogosultságok meglétét. 

A BKK figyelemmel kíséri a járatok közlekedést és szükség esetén finomhangolja azokat.