Terelve jár a hétvégén a 15-ös és a 115-ös autóbusz, illetve a 76-os trolibusz Újlipótvárosban

Budapest, 2022. november 25. – A XIII. kerületi Csanády utcában útépítés miatt lezárják a Hegedűs Gyula utcai kereszteződést november 26-án és 27-én, szombaton és vasárnap. A 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a 76-os trolibusz módosított útvonalon közlekedik.

 

Lezárják az újlipótvárosi Csanády utcát a Hegedűs Gyula utcánál útépítéshez kapcsolódó munka miatt.

A 76-os trolibusz a Keleti pályaudvar felé a Csanády utca helyett a Kárpát utca–Gogol utca–Váci út útvonalon közlekedik. A járat nem érinti a Hegedűs Gyula utca és Csanády utca (Lehel tér M) megállókat, megáll azonban a 75-ös trolibusz Ipoly utca, valamint a 15-ös és a 115-ös buszok Gogol utca megállójában, a Lehel téren pedig az M3-as metrópótló busz Kőbánya-Kispest irányú megállójában.

A 15-ös és a 115-ös buszok az északi végállomások, a Gyöngyösi utca és a Göncz Árpád városközpont felé a Szent István körút–Váci út útvonalon járnak. Az autóbuszok nem érintik a jelenlegi Szent István körút, Radnóti Miklós utca, Csanády utca (Lehel tér M) megállókat, ezek helyett a Szemere utcában kialakított ideiglenes megállóhelyen, a Nyugati pályaudvarnál a buszvégállomás mellett a Váci úton, valamint a 73-as trolibusz Balzac utcai megállójában állnak meg.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.