Új járat Csillebércre – közvetlen járat indul novembertől a Boráros térről a KFKI-hoz

Budapest, 2022. október 28. – Tovább bővíti a BKK a Csillebércre közlekedő járatok körét: november 2-tól közvetlen járat indul a Boráros térről a KFKI-hoz. A 212B autóbusz az intézet dolgozóinak is átszállásmentes kapcsolatot kínál Dél-Pest és Dél-Buda felől.

 

A 212-es járat bizonyos indulásait felváltó új, hosszabb útvonalú 212B busz a reggeli időszakban háromszor, délután egy alkalommal indul a végállomásokról. A BKK a KFKI-val való tárgyalások során úgy tervezte meg a járat indulási időpontjait, hogy azok igazodjanak az ott dolgozók munkarendjéhez. Az új vonalnak köszönhetően a KFKI a jövőben a korábbi dolgozói járatok helyett a 212B busszal oldhatja meg a munkavállalók utazását. Emellett a Széll Kálmán tértől szintén a KFKI-hoz közlekedő 221-es buszok is sűrűbben indulnak a csúcsidőszakokban.

Augusztusban jelentősen javultak a térség, így a Normafa és Csillebérc közösségi közlekedési kapcsolatai: a térséget érintő buszok jóval sűrűbben indulnak, a 21-es busz vonalán csúcsidőben 20 százalékkal több járat közlekedik, így lényegesen könnyebben lehet a Svábhegy környékéről a városközpontba utazni. További információk a BKK oldalán olvashatók.

Az elmúlt időszakban a Normafa és Csillebérc környéki járatokon a kerékpárszállítási lehetőséget is megteremtette a BKK: 2021 júliusától a környékre közlekedő buszokon kerékpárt is lehet szállítani. Erről a lehetőségről a BKK oldalán lehet bővebb információkat találni.

A november 2-tól közlekedő 212B és a sűrűbben induló 221-es busz menetrendje a BKK oldalán érhető el, de az utazást könnyen meg lehet tervezni a BudapestGO alkalmazással, ahol a jegyeket és bérleteket is meg lehet vásárolni.