Közlekedési változások az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál miatt szombaton

Budapest, 2022. szeptember 21. – Szeptember 24-én, azaz ezen a szombaton rendezik meg az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivált a IV. kerületben, ezért 6:00 és 14:00 között lezárják a káposztásmegyeri Farkaserdő utcát. A forgalomkorlátozás a 126-os és a 296-os busz közlekedését érinti, amelyek módosított útvonalon, a Külső Szilágyi úton járnak, valamint néhány perces korlátozás várható a 30-as és a 230-as buszok közlekedésében.

A 126-os és a 296-os autóbuszok ebben az időszakban nem érintik a Hajló utca és a Homoktövis utca közötti megállókat (a 296-os autóbusz a Művelődési Központ és Hajló utca megállóhelyeit csak a Szilas-patak irányában érinti), ezek helyett a 914-es busz Külső Szilágyi úti megállóiban lehet felszállni a járművekre. Ezzel egyidőben néhány percre megállíthatják a Megyeri úton közlekedő 30-as és 230-as autóbuszokat a futóverseny miatt.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.