Változás a 28-as és a 37-es villamosok közlekedésében július 30-a és augusztus 12-e között

Budapest, 2022. július 28. – Több helyen is felújítják a vágányokat az Élessarok és az Új köztemető közötti szakaszon, ezért július 30-tól, szombattól augusztus 12-ig, péntekig a 28-as, 28A, 37-es és 37A villamosok helyett Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között pótlóbusszal lehet utazni.

A villamosok közlekedése július 30-ától, szombattól augusztus 12-ig, péntekig az alábbiak szerint változik:

  • 28-as és 28A villamosok összevontan, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között 28-as jelzéssel közlekednek.
  • 37-es és a 37A villamosok szintén összevontan, rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és az Élessarok között 37A jelzéssel közlekednek. A Blaha Lujza tér felé az Élessaroknál, Kőbánya felső vasútállomásnál, a Halom utcánál és az Őrháznál a megszokottól eltérően, a Sörgyár irányú megállónál lehet felszállni a villamosra.
  • Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között a 28-as pótlóbusszal lehet utazni, útvonala és megállóhelyei a BudapestGO felületén: https://go.bkk.hu/route/BKK_VP28.

Forgalmi változás a Maglódi úti villamosok közlekedésében

Kőbánya központjának elérésére a 95-ös és a 195-ös autóbuszok alternatív utazási lehetőséget adnak.

  • A 95-ös autóbusz Puskás Ferenc Stadion felé megáll az Új köztemető bejáratánál a Kozma utcában, a 28-as pótlóbusz végállomásán is.
  • A 95-ös és 195-ös buszok az Új köztemető felé megállnak a 28-as pótlóbusz Kada utca / Maglódi út megállóhelyén is, a Puskás Ferenc Stadion felé pedig a Kápolna utcában a villamosperon helyett a járda mellett létesített megállóhelyen állnak meg.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.