Változik a 15-ös és a 115-ös busz közlekedése Belső-Ferencvárosban

Budapest, 2022. június 23. – Ideiglenes jelleggel, június 27-től, hétfőtől július 17-ig megváltozik a 15-ös és a 115-ös autóbuszok belső-ferencvárosi útvonala. A buszok a háromhetes időszak alatt minden nap a Bakáts utcát és a Lónyay utcát elkerülve, a Közraktár utca – Fővám tér – Vámház körút útvonalon közlekednek az északi végállomásaik, a Gyöngyösi utca M, illetve a Göncz Árpád városközpont felé. Az útvonal módosításának köszönhetően a buszok elkerülik a belső-ferencvárosi utcákat, ahol rendszeresek a torlódások, ezért a jövőben a járművek gyorsabban haladhatnak az adott szakaszon, amely rövidítheti a menetidőt.

Az útvonalmódosítás a 2-es villamos július 17-ig tartó pótlása miatt a Közraktár utcában ideiglenesen kijelölt buszsávnak köszönhetően valósul meg. Az újonnan kijelölt buszsávban, valamint a Vámház körúton – részben a villamosvágányokon – a buszok lényegesen gyorsabban tehetik meg a Boráros tér és Kálvin tér közötti távot.

A három hetes időszak alatt a 15-ös és a 115-ös buszok nem érintik a Lónyay utca, a Czuczor utca és a Török Pál utca megállókat, viszont a Közraktár utcában a Zsil utcánál, illetve a Fővám téren a Kálvin tér irányú busz- és trolimegállóban lehet felszállni a járművekre.

A július 17-ig tartó háromhetes próbaidőszak alatt a BKK folyamatosan gyűjti a tapasztalatokat, amelyeket a környék élhetőségének javítására, a közösségi közlekedés fejlesztésére hasznosítja a közlekedésszervező.