Közlekedési változások Rákospalotán közműmunkák miatt

Budapest, 2022. május 13. – Lezárják a XV. kerületi Károlyi Sándor út torkolatát a Pozsony utcánál közműépítés miatt május 16-tól, hétfőtől várhatóan május 29-ig, vasárnap éjszakáig. A korlátozás miatt a 12-es villamos helyett a teljes vonalon a 12-es villamospótló busszal lehet utazni.

A 124-es és a 225-ös autóbuszok a Károlyi Sándor út helyett mindkét irányban a Pozsony utca–Fő út– Csobogós utca–Közvágóhíd utca módosított útvonalon közlekednek. A 124-es autóbuszok egyik irányban sem érintik a Közvágóhíd tér és a Kovácsi Kálmán tér megállókat, helyettük a módosított útvonalon Rákospalota, Bogáncs utca felé a 12-es villamos Fő út, valamint a 125-ös busz Rákospalota, Kossuth utca és a Mogyoród útja megállójában; a Bosnyák tér felé pedig a 125-ös buszok Csobogós utca és Rákospalota, Kossuth utca, valamint a 12-es villamos Dal utca megállójában állnak meg.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.