Megnyitják a Várfok utcát, változik több autóbusz végállomása a Széll Kálmán téren

Budapest, 2021. augusztus 27. A XII. kerületi Várfok utcában véget ér az aluljáró-építés miatti közúti korlátozás. 2021. augusztus 28-tól az utcát a Vérmező úttól a Krisztina körút felé egyirányúsítva megnyitják a közúti forgalom számára. A Széll Kálmán téren ezért több autóbuszjárat végállomását visszahelyezik a korábbi helyére.

A közúti korlátozások befejeztével augusztus 28-tól:

  • a 21-es, a 21A, a 102-es, a 139-es, a 140-es, és a 140A buszok végállomását visszahelyezik a Várfok utcába;
  • a 128-as, és a 129-es buszokra újra a Margit körút túloldalán a Dékán utca előtt, a Hűvösvölgy irányú útpályán lehet felszállni;
  • a Goldmark Károly utca irányú 39-es és a Nyugati pályaudvar irányú 91-es buszok a korábbiak szerint az eggyel hátrábbi megállóhelyen állnak meg;
  • a 116-os és a 916-os buszok a Vár felől újra a Várfok utcán keresztül, az ellenkező irányban viszont változatlanul az Ostrom utcán közlekednek.   

A 16-os és a 16A buszok végállomása nem változik, a Várfok utcát továbbra sem érintik, változatlanul az Ostrom utcánál kialakított megállóhelyen lehet az autóbuszokra felszállni.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.