Egy bomba hatástalanítása miatt kell csütörtökön lezárásokra számítani Angyalföldön

Budapest, 2021. július 28. – Egy II. világháborús bomba hatástalanítását végzik a szakemberek, ezért július 29-én, csütörtökön jelentős korlátozásra kell készülni a XIII. kerületben, amely a BKK járatait is érinti.

Tűzszerészeti munkák miatt július 29-én, csütörtök reggel 7 órától előreláthatólag 13 óráig a rendőrség kiüríti Angyalföldön a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet. A lakosságvédelmi intézkedésre azért van szükség, mert egy Reitter Ferenc utcai építkezésen II. világháborús robbanótestet találtak.

A lezárás az érintett autóbuszok és villamosok közlekedését a reggeli csúcsidőt követően, várhatóan 9 és 11 óra között érinti, ennek idején a BKK járatai módosított útvonalon járnak:

  • A 14-es villamos megosztva, két szakaszon közlekedik Káposztásmegyer, Megyeri út végállomás és Angyalföld kocsiszín, illetve Frangepán utca és Lehel tér M végállomás között. A lezárás miatt pótlóbusz nem közlekedik, a BKK a módosított útvonalon közlekedő 20E, 30-as, 30A és 230-as autóbuszok igénybevételét ajánlja.
  • A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok mindkét irányban módosított útvonalon járnak. Káposztásmegyer felé a Szegedi út és Angyalföld vasútállomás megállóhelyek között a Reitter Ferenc utca helyett, a Béke utca, Fáy utca, Röppentyű utca, Göncöl utca érintésével közlekednek. A módosított útvonalon az érintett 105-ös, 120-as és 914-es autóbuszok megállóhelyein lehet le- és felszállni. Az autóbuszok a Keleti pályaudvar felé az Angyalföld vasútállomás és Szegedi út megállóhelyek között a Reitter Ferenc utca helyett a Göncöl utca, Röppentyű utca, Petneházy utca, Béke utca érintésével közlekednek. A módosított útvonalon az érintett 120-as autóbusz megállóhelyein, valamint a 32-es autóbusz Béke utca és Szegedi út megállóhelyein lehet le- és felszállni
  • A 105-ös és a 178-as autóbuszok szintén mindkét irányban módosított útvonalon közlekednek. A járatok a Czifra György Park és Frangepán utca megállóhelyek között a Béke utca helyett a párhuzamos Röppentyű utca, Göncöl utca érintésével haladnak. A módosított útvonalon az érintett 120-as autóbusz megállóhelyein, valamint budai végállomásuk felé a 32-es autóbusz Béke utca megállóhelyén lehet le- és felszállni.

Utazásuk megtervezéséhez a BKK FUTÁR alkalmazás használatát javasoljuk, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat az úti céljuk eléréséhez.