Közlekedési változások június 4-én

Budapest, 2021. június 3. – Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódóan számos forgalmi változásra kell készülni Budapesten.

8:50 és 9:20 között a 2-es és a 2M villamosok nem közlekednek a Kossuth Lajos tér és Jászai Mari tér között a zászlófelvonás miatt.

Este 20:00 és 21:30 között vonulásos rendezvényt tartanak a Hősök tere– Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Kossuth Lajos tér útvonalon, ezért számos, a BKK járatait is érintő korlátozásra kell készülni a környéken.

Várhatóan 20:00 és 20:15 között lezárják az Andrássy út és a Dózsa György út kereszteződését a Hősök terénél, ebben az időszakban a közösségi közlekedés járatai megnövekedett menetidővel tudnak közlekedni a környéken.

Az Andrássy úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton a menet haladásának irányában két sávot lezárnak, ekkor az autósok sem használhatják azokat. A keresztirányú csomópontokban 5-10 perces korlátozásokra kell számítani.

Előreláthatólag 20:00 és 20:45 között a 105-ös buszok terelve, az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül közlekednek.

Várhatóan 20:40 és 21:20 között a Bajcsy-Zsilinszky út József Attila utca és Nyugati tér közötti szakaszára csak a BKK járatai (az M3-as metrópótló, a 9-es és a terelve közlekedő 105-ös buszok, illetve a 72M és a 73-as trolibuszok) hajthatnak be.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.