Útépítés miatt módosul a pesterzsébeti Mártírok útján közlekedő néhány busz útvonala hétfőtől

Útépítés miatt május 10-től előreláthatólag augusztus elejéig egyirányúsítják a pesterzsébeti Mártírok útját, a Kossuth Lajos utca és a Határ út között a Határ út irányába, ezért módosul az arra közlekedő buszok útvonala.

A 66-os, a 66B, a 148-a és a 966-os autóbuszok Csepel, illetve Soroksár felé a Határ úton és a Jókai Mór utcán át közlekednek, és nem érintik a Mártírok útján található Mártírok útja/Határ út, Szigligeti utca és Kossuth Lajos utca (Mártírok útja) megállókat. A kimaradó megállók helyett a buszok a Mártírok útja/Határ út kereszteződésénél a Határ úton a villamospótló buszok megállójában állnak meg, a Jókai Mór utcában a Korom utca kereszteződénél létesülő ideiglenes megállóhelyen, a Tátra térnél pedig a Jókai Mór utcában a Vas Gereben utca kereszteződése után kijelölt ideiglenes megállóban.

A 123-as és a 123A autóbuszok a Szentlőrinci út lakótelep, illetve Soroksár, IKEA felé szintén a Határ úton és a Jókai Mór utcán át közlekednek, és nem érintik a Mártírok útján található Mártírok útja/Határ út, Szigligeti utca és Kossuth Lajos utca (Mártírok útja) megállókat. A kimaradó megállók helyett a buszok a Mártírok útja/Határ út kereszteződésénél a Határ úton a villamospótló buszok megállójában állnak meg, a Jókai Mór utcában a Korom utca kereszteződénél létesülő ideiglenes megállóhelyen, a Tátra térnél a Jókai Mór utcában a Vas Gereben utca kereszteződése után kijelölt ideiglenes megállóban, valamint a Kossuth Lajos utcában a 66-os buszok Mártírok útja megállójában.

A Határ út felől a kimaradó megállók térsége az alábbiak szerint érhető el:

  • a Kossuth Lajos utca/Mártírok útja csomópont csak a 123-as buszcsaláddal érhető el közvetlenül,
  • a Szigligeti utca megálló térsége leggyorsabban a szomszédos megállókból gyalogosan, valamint a Tátra térnél a Határ út felé közlekedő 66-os, 66B és 148-as autóbuszokra átszállva is elérhető.

A Tárta téri megállóhely helyett a 923-as autóbuszok továbbra is a Kossuth Lajos utcában lévő ideiglenes megállóhelyen állnak meg, a 23-as és a 223M autóbuszok pedig a Jókai Mór utcában az 52-es villamosok megállóhelyén.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Budapesti Közlekedési Központ