Lezárják a Kerepesi út egy szakaszát és az Asztalos Sándor utat péntek este

Budapest, 2021. január 22. - Egy II. világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak a tűzszerészek péntekről szombatra virradó éjjel, ezért január 22-én, várhatóan 20:30-tól január 23-án, szombat 02:00-ig jelentős forgalomkorlátozásra kell készülni a Kerepesi úton és az Asztalos Sándor úton. Az érintett szakaszon a BKK járatok rövidített, illetve terelőútvonalon járnak.

Egy II. világháborús robbanószerkezet hatástalanítása miatt január 22-én, pénteken 20:30-tól kiürítik, majd lezárják az Asztalos Sándor utat a Kerepesi út és a Ciprus utca között.

Várhatóan 21:30-tól a Kerepesi utat is kiürítik, majd lezárják a Dózsa György út és a Baross tér között.

A lezárás miatt a 80-as trolibusz csak az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között jár, nem érinti a Keleti pályaudvar, az Arena Mall bevásárlóközpont és a Gumigyár megállóhelyeket. A kimaradó szakaszon a lezárás idején is menetrend szerint közlekedő M2 metró igénybevételét javasoljuk.

Változik az éjszakai járatok közlekedése is: a 908-as, a 931-es, a 956-os és a 990-es autóbuszok terelve járnak, nem érintik az Arena Mall bevásárlóközpont és a Gumigyár megállókat, a Keleti pályaudvarnál pedig a megszokottól eltérő helyen, a Thököly úton, az 5-ös, a 7-es és a 8E buszok megállójában állnak meg. A városközpont felé tartó éjszakai járatok a Puskás Ferenc Stadionnál a 77-es trolibusz megállójában, az Ifjúság útja torkolata előtt is megállnak.

A lezárások a hatástalanítás végéig, várhatóan szombat hajnal 02:00-ig tartanak. A Kerepesi út megnyitását követően újra az eredeti szakaszon közlekednek az érintett járatok.