Közlekedési változások a IX. kerületben december 8-án futóverseny miatt

Futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek Ferencvárosban a Fővám tér és a Bakáts tér között december 8-án, vasárnap napközben. Az útlezárások miatt változik a 15-ös, a 115-ös busz, valamint a 83-as trolibusz útvonala.

Korlátozások a közúti közlekedésben

A futóverseny miatt lezárják a forgalom elől december 8-án, vasárnap a IX. kerületi

  • Soház utcát 6 és 17 óra között,
  • a Fővám tér Corvinus egyetem előtti szakaszát 10 és 17 óra között,
  • továbbá várhatóan 13 és 14, valamint 15 és 16 óra között a futók elhaladásának idejére a Sóház utca–Csarnok tér–Gönczy Pál utca–Török Pál utca–Ráday utca–Kinizsi utca–Knézich utca–Bakáts tér–Bakáts utca–Lónyay utca–Mátyás utca–Csarnok tér–Fővám tér útvonalat.

Változások a közösségi közlekesében

December 8-án, vasárnap várhatóan 12:50 és 15:50 között

  • a 15-ös és a 115-ös busz a Lónyay utca és a Kinizsi utca lezárása miatt módosított útvonalon jár. A Boráros tér felé tartó buszok nem érintik a Ráday utca, a Közraktár utca és a Zsil utca megállót. Az ideiglenesen az Üllői úton és a Ferenc körúton át kerülő buszokra az éjszakai buszok ott érintett megállóiban lehet felszállni. A Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd felé tartó buszok nem érintik a Lónyay utca, a Czuczor utca és a Török Pál utca megállót. A Közraktár utcán és a rakparton át kerülő buszokra a Boráros téren és a Zsil utcánál a villamosmegálló mellett, a Fővám téren pedig saját, de ellenkező irányú megálljukban lehet felszállni.
  • a 83-as trolibusz rövidített útvonalon, a Fővám tér helyett csak a Kálvin térig közlekedik, ahol az Üllői úton, a Szabó Ervin tér kereszteződésénél lehet felszállni a trolikra.
  • a CITY-troli járat a Lehel tér felé a Fővám tér helyett a Kálvin tértől indul.

A közösségi közlekedési járatok terelésének időpontjai csak tervezett időpontok, azok a futóversenyhez kapcsolódó lezárások függvényében kisebb-nagyobb mértékben módosulhatnak.

Budapest, 2019. december

Budapesti Közlekedési Központ