Forgalomkorlátozás a fővárosban november 29-én demonstráció miatt

A BRFK-tól kapott tájékoztatás alapján, 2019. november 29-én, pénteken várhatóan 12:00 és 16:30 között demonstráció miatt szakaszosan és időszakosan lezárják a forgalom elől a Batthyány tér–Bem felsőrakpart–Lipthay utca–Margit híd (Budáról Pestre tartó forgalmi sávok)–Jászai Mari tér–Balassi Bálint utca–Kossuth Lajos tér útvonalat. A forgalomkorlátozás idején az érintett BKK-járatok forgalmi rendje módosul. Az M2-es metró igénybevételét ajánljuk.

Az útlezárások miatt tervezetten az alábbiak szerint változik a közösségi közlekedési járatok forgalma; az időpontok a lezárások és azok feloldásának függvényében változhatnak.

12:00 és 14:00 között lezárják a Batthyány teret. A lezárás idején: • A 11-es és a 111-es autóbuszok a Batthyány teret nem érintik, helyette a Széll Kálmán térig közlekednek (ott a 6-os villamospótló busz megállójából indulnak) . • A 39-es autóbusz rövidített útvonalon, a Goldmark Károly utca és a Fazekas utca között közlekednek, kimarad a Mária tér és a Batthyány tér megálló. • A 109-es autóbusz szintén rövidített útvonalon jár Óbuda, Bogdáni út és a Margit híd, budai hídfő között, nem érinti a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér közötti megállókat.

13:00 és 14:00 között forgalomkorlátozás lesz a Margit hídon. • A 9-es és a 26-os autóbuszok a Nyugati pályaudvar felé a Margit híd, budai hídfőnél a 4-es, 6-os villamos megállóhelyén állnak meg.

14:00 és 16:30 között lezárják a Kossuth Lajos teret. • A 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár, az Országház, látogatóközpont és a Jászai Mari tér megállót nem érinti. A Kossuth Lajos térnél a villamosra a Széchenyi rakparton lévő megállóban lehet felszállni.

Budapesti Közlekedési Központ