Változik a budaörsi és a törökbálinti buszjáratok közlekedése május 3. és 5. között a Budaörs fesztivál idején

Budaörsön rendezvényt tartanak 2019. május 3-án 23:50-től május 5-én hajnali 4 óráig, ezért lezárják a Szabadság utat a Károly király utca és a Petőfi Sándor utca között. Az erre közlekedő budaörsi és törökbálinti autóbuszok mindkét irányban terelve, a Károly király utca–Baross utca–Bretzfeld utca útvonalon kerülik el a lezárt Szabadság úti útszakaszt. 

A budaörsi Szabadság út lezárása miatt a budaörsi és a törökbálinti autóbuszok közlekedése az alábbiak szerint alakul:

  • A 40-es, a 88-as, a 88B, a 140-es, a 140A, a 240-es, a 972-es és a 973B autóbusz a Baross utca–Bretzfeld utca–Szabadság út útvonalra terelve közlekedik, megállva a 287-es, a 288-as és a 40B buszjárat érintett megállóiban.  A felsorolt buszok az útvonalváltozás miatt külső végállomásuk felé nem érintik a Károly király utca és a Budaörs, városháza, belső végállomásuk felé pedig a Budaörs városháza és a Kisfaludy utca közötti megállóit.
  • A 40B autóbusz a Károly király utca–Baross utca útvonalra terelve közlekedik, megállva a 287-es és a 288-as busz érintett megállóiban. A buszjárat az útvonalváltozás miatt külső végállomása felé nem érinti a Károly király utca és a Lévai utca, belső végállomása felé pedig a Lévai utca és a Kisfaludy utca közötti megállóit.
  • A 287-es autóbusz a Baross utca–Bretzfeld utca–Szabadság út útvonalra terelve közlekedik, megállva a 288-as és a 40B busz érintett megállóiban. A buszjárat az útvonalváltozás miatt egyik irányba sem érinti a Baross utca és a Budaörs, városháza közötti megállóit.
  • A 940-es autóbusz a Károly király utca–Baross utca–Bretzfeld utca–Szabadság út útvonalra terelve közlekedik, megállva a 287-es, a 288-as és a 40B buszjárat érintett megállóiban.  A buszjárat az útvonalváltozás miatt külső végállomása felé nem érinti a Károly király utca és a Budaörs, városháza, belső végállomása felé pedig a Budaörs, városháza és a Baross utca közötti megállóit.

Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján a rendezvény idején is az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Budapest, 2019. május 3.

Budapesti Közlekedési Központ