Pótlóbusz jár a 42-es villamos helyett június 1-jén és 2-án a Kispesti Városünnep idején

Lezárják a közúti forgalom elől a XIX. kerületi Ady Endre utat a Kisfaludy utca és a Petőfi utca között 2019. június 1-jén és 2-án, szombaton és vasárnap a Kispesti Városünnep idejére. A forgalomkorlátozás miatt a 42-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Templom tér érintése nélkül, változik továbbá a 68-as busz közlekedése is, amely szintén elkerüli a lezárt útszakaszt.

A Kispesti Városünnep idején a XIX. kerületi Ady Endre út korlátozása miatt

  • a 42-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár, amelynek útvonala és megállóhely-listája térképes felületen tekinthető meg a BKK FUTÁR alkalmazásban: http://futar.bkk.hu/route/BKK_VP42?layers=GSVB. A pótlóbuszra a Határ útnál a Ferde utcában az Ibis szálló előtt, a 99-es busz megállójában, Kispest, Tulipán utcánál pedig a villamosvégállomáson lehet felszállni. A pótlóbusz nem érint a villamos Templom tér megállóhelyét.
  • a 68-as autóbusz az Ady Endre út–Vas Gereben utca–Üllői út módosított útvonalon közlekedik, ezért az Akadémiaújtelep, 525. tér felé tartó buszok nem érintik a Templom tér és a Kisfaludy utca megállóhelyet, a Vas Gereben utca felé tartó buszok pedig az Ady Endre út (Báthory utca) és a Templom tér megállóhelyet. A 68-as buszjáratra ideiglenes útvonalán a 93-as busz Villanytelep és Árpád utca, továbbá a 914-es busz Fő utca megállójában lehet felszállni.

Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Budapest, 2019. május 30.

Budapesti Közlekedési Központ