Pótlóbusz jár a 41-es villamos helyett a Savoya Park és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között május 16-tól 19-ig

A 41-es villamos 2019. május 16-tól, csütörtöktől 19-ig, vasárnapig Dél-Budán a 47-es végállomására, a Városház térig közlekedik, mert villamospálya-felújítási munkákat végeznek a Pék utca megállóhely környékén. A Budafoki elágazás és a Kamaraerdei Ifjúsági Park közötti szakaszt a Savoya Parktól induló pótlóbusszal lehet elérni.  A 41-es villamos a Bécsi út / Vörösvári út végállomástól a Budafok kocsiszín megállóhelyig menetrend szerinti útvonalán, majd onnan a 47-es villamos vonalára terelve a Városház térig viszi az utasokat. Pótlóbusz jár a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Savoya Park között 41-es jelzéssel a villamos útvonalát követve, érintve a villamosmegállók közelében található 941-es, 150-es és 187-es buszmegállókat. A pótlóbuszra a Kamaraerdei Ifjúsági Parknál a 187-es busz, a Savoya Parknál pedig a 17-es villamos végállomása mellett lehet felszállni.
  • A pótlóbusz a Leányka utcai lakótelepnél a 33-as busz megállójában (a Kamaraerdei Ifjúsági Park felé), illetve a Leányka utca 32. előtt (a Savoya Park felé), továbbá Rózsavölgy alsó és a Pék utca között a 941-es busz, Kelenvölgy-Péterhegy és a Bolygó utca között a 150-es, majd a Régi vám (Kánai út) és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között a 187-es busz megállójában áll meg.
  • A villamos és a pótlóbusz között az ajánlott átszállási pont a Leányka utcai lakótelep megállóhely.
  • Aki a 41-es villamos külső vonalszakasza és a belváros között utazik, annak érdemes megfontolni a Péterhegyi úti 150-es vagy 250-es, illetve a kamaraerdei 87-es vagy 187-es busz és az M4-es metró igénybevételét.
A 47B villamos május 16-án, csütörtökön és 17-én, pénteken rövidített útvonalon, Budafok kocsiszíntől a Deák Ferenc térig jár. Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig, így a 41-es villamos pótlása idején is az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez. Budapest, 2019. május 14. Budapesti Közlekedési Központ