Hétfőn és pénteken is sűrűbben közlekedik a repülőtéri 100 E járat május 27-től

Már nem csak vasárnaponként közlekedik sűrűbben a 100E járat. A hétvégi utazásokhoz kapcsolódóan a hétfői és a pénteki napokon is kiemelkedő a járat utasforgalma, ezért 2019. május 27-től (hétfőtől) már hétfőnként és péntekenként is tízpercenként indul a 100E repülőtéri buszjárat. A fejlesztésnek köszönhetően a 100E autóbusz a legforgalmasabb utazási időszakokban is biztosítja a kényelmes és gyors kapcsolatot a belváros és a repülőtér között.

A 100E autóbusz 2017 júliusi elindulása óta a járat utasszáma folyamatosan emelkedik, ezért az elmúlt évben a BKK több fejlesztést is végrehajtott: a buszok követési ideje a korábbi 30-ról 20 percre változott, bővült az üzemidő, és tavaly nyár óta a belváros felől érkező buszok közvetlenül a repülőtér indulási szintjére érkeznek. A 100E busz kihasználtságát vizsgálva megállapítható, hogy az utasok száma továbbra is dinamikusan növekszik, a vasárnapi forgalom mellett a hétfői és pénteki napok forgalma kiemelkedő a hét többi napjához képest.

Ezért a BKK 2019. május 27-től (hétfőtől) hétfőn és pénteken napközben sűríti a 100E repülőtéri autóbusz menetrendjét, így már a hét három napján, a legforgalmasabb utazási időszakban, 8 és 19 óra között, tízpercenként indulva biztosítja a gyors és kényelmes utazást a belváros és a repülőtér között. A BKK továbbra is figyelemmel kíséri az autóbusz kihasználtságának alakulását, szükség esetén mentesítő autóbuszt állít forgalomba.