Forgalmi változások Törökbálinton június 2-án napközben, futóverseny miatt

2019. június 2-án, vasárnap rendezik az Auchan Törökbálint Félmaraton futóversenyt több törökbálinti útszakasz lezárásával. A sportrendezvényhez kapcsolódó korlátozások miatt napközben változik a 88-as, a 88A, a 140B, a 172-es és a 173-as busz útvonala. A futóverseny miatt várhatóan 9:30 és 14:30 között a futók elhaladásának idejére szakaszosan lezárják a közúti forgalom elől az Óvoda utca–Kinizsi Pál utca–Szent István utca–Tüskevár köz–Dózsa György utca–Zimándy Ignác tér–Munkácsy Mihály utca–Szabadság tér–Mátyás utca–Kápolna utca–Kastély utca–Kőér utca–Dobó István utca–Balassi Bálint utca–Nádasdy Tamás utca–Pannon út–Diósdi út–Kápolna utca–Kossuth Lajos utca–Mátyás utca–Szabadság tér–Munkácsy Mihály utca–Szent István utca–Kazinczy Ferenc utca–Óvoda utca útvonalat. A forgalomkorlátozások miatt az érintett közösségi közlekedési járatok útvonala az alábbiak szerint változik:
  • A 88-as autóbusz két szakaszra osztva, Kelenföld vasútállomás M felől csak a Nyár utca, Budatétény vasútállomás (Campona) felől pedig csak Törökbálint, Telenor megállóhelyig közlekedik. A Kelenföld vasútállomás felől a Nyár utca felé tartó buszok Törökbálinton a vasútállomástól a 172-es busz Vasút utca, Jókai Mór utca és Deák Ferenc tér, majd a 272-es busz Baross Gábor utca megállójának érintésével közlekednek.
  • A 88A autóbusz Törökbálint, Nyár utca felé a törökbálinti vasútállomástól a Tó utca–Bajcsy-Zsilinszky utca–Baross utca–József Attila utca–Nyár utca–Géza fejedelem útja útvonalon éri el a Nyár utcai végállomást, ezért nem érinti a Kerekdomb utca és a Bartók Béla utca közötti megállóit. Az ideiglenes vonalszakaszon a 88A buszra a 172-es busz Vasút utca, Jókai Mór utca és Deák Ferenc tér, majd a 272-es busz Baross Gábor utca megállójában lehet felszállni.
  • A 140B autóbusz a Tükörhegy megálló és a Régivasútsor utca között mindkét irányba módosított útvonalon közlekedik, nem érintve a Bartók Béla utca és a Határ utca közötti megállókat. A Törökbálint bevásárlóközpont felé tartó buszokra   a 173-as járat Nyár utca, Deák Ferenc utca, Jókai Mór utca és Vasút utca megállójában, a Budaörsi lakótelep felé tartó buszokra  pedig a 172-es járat Vasút utca, Jókai Mór utca, Deák Ferenc utca és Nyár utca megállójában lehet felszállni.
  • A 172-es autóbusz Törökbálint, Nyár utca felé a Tükörhegy megállóhely és a Köztársaság tér között a 173-as busz útvonalára terelve közlekedik, érintve a 88-as busz Törökbálint vasútállomás megállóhelyét is.
  • A 173-as autóbusz a Géza fejedelem útja és a Kápolna utca között módosított útvonalon közlekedik, megállva a 88-as busz Törökbálint, vasútállomás, majd a 172-es buszjárat Köztársaság tér és Nyár utca közötti megállóiban.
Közlekedésüket érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez. Budapest, 2019. május 30. Budapesti Közlekedési Központ