Bringás reggelivel kezdődik a Bringázz a munkába kampány

A Budapesti Közlekedési Központ idén is csatlakozik a Magyar Kerékpárosklub Bringás reggeli akciójához 2019. május 6-án (hétfőn). Ez egyben a tavaly megújult formában újraindult Bringázz a munkába! kampány első napja, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ idén is támogat. A közlekedésszervező társaság az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett várja reggelivel a biciklivel közlekedőket.

Péksüteménnyel és gyümölccsel várja a kerékpárral munkába, vagy iskolába indulókat a Budapesti Közlekedési Központ 2019. május 6-án (hétfőn) reggel 7:00 és 9:30 között Budapesten az Erzsébet tér északi részén, a József Attila utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán található MOL Bubi gyűjtőállomás mellett a Magyar Kerékpárosklub Bringás reggeli elnevezésű akciójának keretében. A Klub aktivistái és partnerei Budapest 12 kerületében, országosan mintegy háromtucatnyi helyszínen kedveskednek reggelivel a bringázóknak. A helyszínek folyamatosan frissülő listája megtalálható a Kerékpárosklub honlapján.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósuló Bringázz a munkába! országos kampány is ezen a napon indul. Az akció célja, hogy minél többen megismerjék a kerékpáros munkába járás előnyeit akár saját kerékpárral, akár MOL Bubi biciklikkel. A kampányban 2019. május 31-ig lehet részt venni az ingyenesen letölthető Bike Citizens mobilapplikáción keresztül, a regisztrációt követően lehet gyűjteni a kerékpárral megtett kilométereket. A résztvevők között értékes nyereményeket sorsolnak ki, többek között éves és féléves MOL Bubi bérletre váltható kuponokat is. A kampányról  https://bringazzamunkaba.hu/ oldalon olvasható bővebb információ.

A BKK számára kiemelten fontos a környezetkímélő – köztük a kerékpáros – közlekedés fejlesztése, melynek célja, hogy a város lakói tiszta és fenntartható környezetben élhessenek. A Budapesti Közlekedési Központ többek között ezért fejleszti a fővárosi kerékpáros úthálózatot, ezért bővíti a MOL Bubi közbringarendszert, és ezért támogatja örömmel a Magyar Kerékpárosklub ezen kezdeményezését is.

Budapest, 2019. május 3. Budapesti Közlekedési Központ