Pótlóbusz jár esténként az 1-es villamos kelenföldi szakaszán április 23-tól május 2-ig karbantartási munkák miatt

Rövidített útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Budafoki út / Dombóvári út között jár az 1-es villamos esténként 2019. április 23-tól várhatóan május 2-ig, mert a BKV munkatársai a Szerémi úti, fűburkolatú vágányszakaszon a gyeptéglákat cserélik. Az 1-es villamos kelenföldi szakaszán a meghosszabbított útvonalon, Kelenföld vasútállomás és a Budafoki út / Dombóvári út között közlekedő 103-as busszal utazhatnak.

A Szerémi úton a fűburkolatú pályaszakaszon karbantartási munkákat végeznek a BKV munkatársai április 23-tól, keddtől várhatóan május 2-ig, csütörtökig esténként: a sínszálak melletti gyeptéglákat le kell cserélni. A füves pályaszakasznak köszönhetően a villamosok ezen a vonalrészen csendesebben haladnak, szebb lett a környezet.

A karbantartási munka miatt április 23-tól várhatóan május 2-ig minden este 20 óra után az 1-es villamos rövidített útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Budafoki út / Dombóvári út között közlekedik. Az 1-es villamos által nem érintett kelenföldi szakaszon a 103-as busszal utazhatnak, amely ebben az időszakban meghosszabbított útvonalon, Kelenföld vasútállomás M és a Budafoki út / Dombóvári út között közlekedik; ideiglenes útvonala és megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: a Dombóvári út felől a Kelenföld vasútállomás felé közlekedő buszoké ezen a linken, a vasútállomás felől a Dombóvári út felé közlekedő buszoké pedig ezen a linken.

A villamos és a 103-as busz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni.

A villamospótlás ideje alatt is érdemes utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Budapest, 2019. április 18.

Budapesti Közlekedési Központ