Pótlóbusz jár a 28-as és a 62-es villamos belső szakaszán március végétől

Változik a 28-as, a 28A és a 62-es villamos közlekedése 2019. március 28-tól várhatóan április közepéig, mert a BKV Zrt. az Orczy téren – a tavaly ősszel elkezdett munkák folytatásaként – a villamospálya felújítását végzi. Ebben az időszakban a 28-as és a 28A villamos rövidített útvonalon, külső végállomásától a Kőbányai út 21. megállóhelyig közlekedik, a 62-es villamos pedig nem jár. A Blaha Lujza tér felé a Könyves Kálmán körúttól induló 28-as jelzésű pótlóbusszal utazhatnak tovább. Kőbányáról a belvárosba eljuthatnak továbbá – az Örs vezér terén keresztül – az M2-es metróval és a korlátozás ideje alatt a megszokottnál sűrűbben közlekedő 9-es busszal is. A munkaterület mellett korlátozásokra kell számítani a közúti közlekedésben is: változik a forgalmi rend a Fiumei úton, a Dobozi utcában, a Népszínház utcában és a Magdolna utcában. Április közepétől is folytatódik majd a felújítás, amelyről a BKK később részletes tájékoztatást ad. 

A BKV Zrt. a tavaly elkezdett villamospálya-rekonstrukciós munkák folytatásaként felújítási munkákat végez az Orczy téren. Ezen a villamospálya-szakaszon kiemelkedően nagy a forgalom és a terhelés nap, mint nap, az érintett szakasz bonyolult pályahálózatán számos vágánykereszteződés és váltó található, amelyek üzembiztos működése elengedhetetlen a biztonságos közlekedés fenntartásához.

Változások a közösségi közlekedésben

2019. március 28-tól, csütörtöktől várhatóan április 14-ig, vasárnapig a közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje az alábbiak szerint módosul:

 • A 28-as és a 28A villamos rövidített útvonalon, az Izraelita temető, illetve az Új köztemető (Kozma utca) végállomás és a Kőbányai út 21. megállóhely között közlekedik.
 • A 62-es villamos nem közlekedik. Rákospalota, MÁV-telep és Kőbánya alsó vasútállomás között a megszokottnál sűrűbben induló 62A villamossal utazhatnak.
 • A 28-as, a 28A és a 62-es villamos helyett a Blaha Lujza tér M és a Könyves Kálmán körút / Kőbányai út között 28-as jelzéssel pótlóbusz jár, amelynek útvonala és pontos megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: bkk.hu/route/BKK_VP28?layers=GSVB. A pótlóbuszra a Kőbányai út / Könyves Kálmán körút csomópontban a 9-es busz megállójában, a Kőbányai út 21. megállóhelyen a gyalogos-átkelőhely előtt, a Blaha Lujza téren pedig a 217E busz végállomásán lehet felszállni. A pótlóbusz a Magdolna utca megállóhelyet csak a belváros felé érinti; a Blaha Lujza tér felől ez a megálló a 37-es vagy a 37A villamossal érhető el.
 • A 9-es autóbusz munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban a megszokottnál sűrűbben indul, továbbá a villamospótlás teljes ideje alatt megáll a Kőbányai út 21. megállóhelyen is.
 • A 24-es és a 37-es villamos közlekedési rendje nem változik, a 37A villamos pedig munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban is közlekedik; délelőttönként pedig a szokásosnál sűrűbben indul.

A Kőbányáról a belváros felé tartva a lezárt, pótolt villamosszakasz elkerülhető, ha az Örs vezér tere felé indulnak a 3-as vagy a 62A villamossal, majd ott az M2-es metróra átszállnak.

A villamospótlás ideje alatt is érdemes utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Változások a közúti közlekedésben

A villamosvágány-felújítási munkák miatt az alábbi változásokra kell számítani a közúti közlekedésben március 28-tól:

 • Az Orczy téren a Fiumei út–Orczy út útvonalon irányonként csak egy forgalmi sáv lesz járható. A Fiumei út felől nem lehet majd balra kanyarodni a Kőbányai út felé. A Kőbányai útra kanyarodni a csomóponton túlhaladva, a benzinkút előtt balra kanyarodva lesz lehetőség.
 • A Fiumei úton a Salgótarjáni út–Magdolna utca csomópontnál irányonként egy forgalmi sáv lesz csak járható.
 • A Dobozi utcát a Népszínház utca felé egyirányúsítják a Magdolna utcától.
 • A Magdolna utcát a Dobozi utca és a Fiumei út közötti szakaszon lezárják a gépjárműforgalom elől.
 • Lezárják a forgalom elől a Népszínház utca Dobozi utca és Fiuemi út közötti szakaszát is. A Fiumei út felől érkező forgalom a Népszínház utcát a Fiumei úti szervizúton keresztül, a Teleki tér mellett érheti el. Ennek érdekében a szervizút forgalmi irányát a Teleki tér és a Népszínház utca között ideiglenesen megfordítják.
 • A Népszínház utca felől a Fiumei utat az Alföldi utcán, illetve a Karácsony Sándor utca–Baross utca útvonalon lehet elérni.

Budapest, 2019. március 25.

Budapesti Közlekedési Központ