Villamospótlás az 51-es vonalon március 1-14. között felújítási munkák miatt

 Két hétig tartó villamospálya-felújítás miatt változik az 51-es villamos közlekedése 2019. március 1. és 14. között. A Gubacsi úton a Koppány utca és a Kvassay Jenő út között, valamint a Koppány utca és a Szabadkai út között zajló javítási munkák miatt az 51-es villamos helyett pótlóbusz jár hétköznapokon a Mester utca / Könyves Kálmán körút és a Koppány utca között, hétvégén pedig a Mester utca / Könyves Kálmán körút és a Nagysándor József utca között. A Pesterzsébet felől a belváros irányába tartó utasoknak érdemes a villamos és a pótlóbusz alternatívájaként a 23-as vagy a 23E autóbuszt választani, amely párhuzamosan közlekedik az 51-es villamossal.

Március 1., péntek és 14., csütörtök között a BKV Zrt. felújítja az 51-es villamos rossz állapotú pályáját a Gubacsi úton a Koppány utca és a Kvassay Jenő út között, a Szabadkai útnál, valamint a Magyar Aszfalt megállóhelynél. A felújításra a további állapotromlás elkerülése érdekében van szükség. A vágányfelújítás ideje alatt az alábbiak szerint változik az 51-es villamos közlekedése:

  • Hétköznapokon – azaz március 1-én, pénteken, továbbá március 4-8. hétfő és péntek, valamint 11-14., hétfő és csütörtök között az 51-es villamos két szakaszon, a Mester utca / Ferenc körút végállomás felől a Mester utca / Könyves Kálmán körút megállóhelyig, a Nagysándor József utca végállomás felől pedig a Koppány utca megállóhelyig közlekedik. A Mester utca / Könyves Kálmán körút és a Koppány utca között pótlóbusz jár 51-es jelzéssel.
  • Szombaton és vasárnap – azaz március 2-án, 3-án, 9-én és 10-én – az 51-es villamos rövidített útvonalon, a Mester utca / Ferenc körút és a Mester utca / Könyves Kálmán körút között közlekedik. A Nagysándor József utca felé az 51-es jelzésű pótlóbusszal utazhatnak tovább.

A villamospótlás ideje alatt a Pesterzsébet felől a belváros irányába tartó utasoknak érdemes a villamos és a pótlóbusz alternatívájaként a 23-as vagy a 23E autóbuszt választani, amely párhuzamosan közlekedik az 51-es villamossal.

Utazását a felújítás ideje alatt is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti célja elérésére.

A villamos és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni.