Rövidített útvonalon jár a 74-es trolibusz január 17-én délelőtt

A 74-es trolibusz 2019. január 17-én, csütörtökön 9 és 12 óra között rövidített útvonalon, az Erzsébet körút és a Csáktornya park között közlekedik, mert 10 és 11 óra között megemlékezés miatt a VII. kerületi Dohány utcát a Kazinczy utca és a Nagy Diófa utca között lezárják.

A trolibuszok nem érintik a Nyár utca, a Károly körút (Astoria M), a Nagy Diófa utca és a Blaha Lujza tér M megállót, a trolibuszok helyett a Rákóczi úton közlekedő autóbuszokkal lehet utazni. A trolibuszok a Blaha Lujza térnél a Csáktornya park felé ideiglenesen a Kertész utcában a Dohány utca kereszteződése előtt állnak meg.

Közlekedési változások megjelenítése a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.