Rendezvény miatt fokozott figyelemmel vezessenek a Papp László Sportaréna környékén közlekedők december 20-án este

A Papp László Sportarénában 2018. december 20-án, csütörtökön 18 órától rendezik meg az Emberi Erőforrások Minisztérium kiemelt projektjének, a Családok évének a záróeseményét. A rendezvény miatt 15 órától 18 óráig, valamint 20 órától 24 óráig a közöségi közlekedés kis mértékben lassulhat a környéken, a közúti forgalomban azonban akadályok várhatók az alábbiak szerint. A BKK kéri az arra közlekedőket, fokozottan figyeljenek, mert a helyszínen sok gyalogosra lehet számítani.

  • A rendezvény zavartalan lebonyolítása, valamint a várhatóan sok gyalogos – többségében gyermek – úttesten történő balesetmentes áthaladása érdekében a XIV. kerületi Ifjúság útját részlegesen lezárják a Stefánia út és Dózsa György út közötti szakaszon. A lezárt útszakaszon a rendezvényre érkező buszokat, valamint a BKK járműveit átengedik; az Aréna Hotel és a parkolóház gépjárműforgalmát nem akadályozzák, a Dózsa György út, illetve a Kerepesi út felől megközelíthetők lesznek.
  • A rendezvény napján a Stefánia út parkolósávján parkolási tilalom lesz érvényben, ami a távozó buszok várakozását segíti elő; továbbá a Stefánia úton az Egressy út és Ifjúság útja közötti parkolósávon sem lehet majd parkolni.

Közlekedési változások megjelenítése a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.