Módosul a 24-es és a 28-as villamos pótlása december 8-9-én, valamint a 37-es villamosé december 8-15-ig

Változik a Fiumei úton zajló villamospálya-felújítás miatti 24-es és 28-as villamospótlási rend a 2018. december 8-9-i hétvégén, valamint módosul a 37-37A járat közlekedése december 8-15. között, mert az itt áthaladó villamosvonal energiaellátását biztosító áramátalakító berendezés felújítását végzik.  A december 8-9-i hétvégén a 24-es villamos a Közvágóhíd H és a Nagyvárad tér M között visz utasokat, a pótlóbusz pedig meghosszabbított útvonalon jár. VÁLTOZÁS!A december 8-9-i hétvégén 28-as villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik. December 8-15. között a 37-es és a 37A villamos rövidített útvonalon a Hidegkuti Nándor Stadion és az Új köztemető (Kozma utca), illetve a Sörgyár között jár. A Kőbányáról a belváros felé utazóknak érdemes továbbra is a munkanap sűrűbben közlekedő 9-es buszt, vagy az Örs vezér tere felől az M2-es metrót választaniuk.

A december 8-9-i hétvégén

  • a 24-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Nagyvárad tér M között közlekedik. A Keleti pályaudvar M felé a meghosszabbított útvonalon közlekedő 24-es pótlóbusszal lehet továbbutazni, amelynek útvonala és megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon: http://futar.bkk.hu/trip/BKK_B90819147/20181208?layers=GSVB
  • VÁLTOZÁS! A 28-as villamos helyett a teljes vonalon, a Blaha Lujza tér M és az Új köztemető között pótlóbusz közlekedik. A 28-as pótlóbuszra a Blaha Lujza téren a 217E járat végállomásán, az Új köztemetőnél pedig a Sírkert úton a körforgalom után lehet felszállni; a pótlóbuszra két végállomása között a 28-as villamos megállóhelyei közelében található buszmegállókban szállhatnak fel.
  • A Kőbánya felől a belváros felé utazóknak e hétvégén is érdemes a 9-es buszra (javasolt átszállási pont: Szent László tér), vagy az Örs vezér tere csomópont felől az M2-es metróra átszállva megközelíteniük úti céljukat.

December 8-15. között a 37-es villamos az Új köztemető (Kozma utca), a 37A villamos pedig a Sörgyár felől rövidített útvonalon csak a Hidegkuti Nándor stadion megállóhelyig közlekedik. A közúthálózati adottságok miatt pótlóbusz nem indul a kimaradó szakaszon. Kőbányáról a BKK a munkanapokon továbbra is sűrűbben közlekedő 9-es busz, vagy az Örs vezér tere felől az M2-es metró igénybevételét ajánlja. A Hidegkuti Nándor Stadionnál az 1-es villamos további átszállási kapcsolatot nyújt számos belváros felé közlekedő járatra, például a Puskás Ferenc Stadionnál az M2-es metróra.

A villamospótlás ideje alatt is célszerű közlekedésüket a BKK FUTÁR utazástervező alkalmazás használatával megtervezni, amely ebben az időszakban is az optimális útvonalat tervezi meg úti céljuk megközelítéséhez. A BKK FUTÁR elérhető mobilalkalmazásként minden platformra, valamint weben a futar.bkk.hu címen.

A villamospótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, ezért a pótlóbusz, a Kőbányai úton villamospótló szerepet ellátó 9-es autóbusz és a villamos közötti átszállásnál nem szükséges új vonaljegyet, gyűjtőjegyet, egyszeres átszállójegyet kezelni, a már érvényesített vonal-, illetve gyűjtőjegyet azonban a számkocka nélküli végén az átszállás után ismét kezelni kell. A mindkét végén számkockával ellátott átszállójegyet az átszállásnál nem kell újrakezelni. Kétszeri átszállás – azaz harmadik felszállás – esetén a már kétszer kezelt vonal- és gyűjtőjegyek, valamint a külön szelvényen kiadott átszállójegyek újabb kezelésére nincs szükség.

Budapest, 2018. december 6.

Budapesti Közlekedési Központ