Egy órával tovább jár az M3-as metró! - Közlekedés a MOL-VIDI–Chelsea FC Európa Liga labdarúgó-mérkőzés idején december 13-án

A ferencvárosi Groupama Arénában 2018. december 13-án, csütörtökön 18:55-től várhatóan 20:50-ig rendezik meg a MOL-VIDI–Chelsea FC Európa Liga labdarúgó-mérkőzést. A mérkőzés helyszínére, Népliget megállóhoz az 1-es villamossal és az M3-as metróval lehet legkönnyebben eljutni; a mérkőzésről közösségi közlekedéssel hazajutni a szükség szerint sűrűbben induló 1-es villamossal, a megszokottnál körülbelül egy órával tovább, 21:40-ig közlekedő M3-as metróval, valamint az M3-as metrópótló autóbusszal lehet. A Groupama Stadion előtt az Üllői út szervízútját várhatóan 18 óra és 21:30 között korlátozzák.

A teltházas mérkőzés miatt az M3 metró a megszokotthoz képest körülbelül egy órával tovább, 20:30 helyett 21:40-ig közlekedik. Emiatt a mérkőzés végén az M3-as metró és az M3-as pótlóbusz menetrendje is változik; és az 1-es villamos is szükség szerint sűrűbben indul.

A járatok ideiglenesen megváltozott menetrendjéről a BKK honlapján lehet tájékozódni.

Aki nem rendelkezik a járatokra érvényes bérlettel, előre váltsa meg menetjegyét. A mérkőzésről távozók a Népliget M metróállomásnál a nap 24 órájában rendelkezésre álló jegy- és bérletkiadó automatákból is megválthatják menetjegyüket.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.