Forgalmi rend a Balatoni úton – 2019 elején folytatódik a körforgalmak építése

Várhatóan 2019 elején folytatódhat a Balatoni úti, Tanító utcánál épülő körforgalomépítés kivitelezése, mert a téli időjárásban nincs lehetőség az útépítési munkák végzésére. A téli munkaszünet idején a Balatoni úton a Tanító utca környezetében 30 km/órás forgalomkorlátozás marad érvényben, a gépjárműforgalom 2 x 1 sávon haladhat. A Tanító utca ideiglenesen továbbra is zsákutca marad. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából két Balatoni úti kereszteződésben, a Tanító utcai és a Háros utcai csomópontban alakítanak ki körforgalmat, a köztük levő útszakaszt pedig felújítják.

Az útépítési munkák a téli időjárási körülményekben nem végezhetők, a munka szüneteltetése idején a Balatoni út Tanító utcai torkolatánál érvényben maradnak a forgalomkorlátozások: a Balatoni úton 2 x 1 sávon, maximum 30 km/órával haladhat csak a forgalom, a városközpont felé vezető irányban fenntartják a benzinkút felé balra kanyarodó sávot is. A Tanító utca zsákutca marad, a Balatoni útról a Tanító utcába nem lehet bekanyarodni.

A forgalomkorlátozások miatt a 150-es busz mindkét irányba a Kőérberki út–Tegzes utca módosított útvonalon halad, ezért egyik irányban sem érinti a Tanító utca megállóhelyet. A 150-es buszra terelt vonalszakaszán a 250-es és a 250B járat Tegzes utcában érintett megállóiban lehet felszállni.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából közlekedésszervezője, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában két Balatoni úti kereszteződésben, a Tanító utcai és a Háros utcai csomópontban körforgalmat alakítanak ki, a köztük levő útszakaszt pedig felújítják. A térség biztonságosabb közlekedését elősegítő fejlesztés kivitelezési munkái idején a Balatoni út átjárhatóságát folyamatosan biztosítják; erről a BKK részletesebben írt korábbi közleményében. A kivitelezési munkák idén ősszel kezdődtek meg a Tanító utcai csomópontban. A már korábban felbontott útszakaszokon az új pályaszerkezet megfelelően elkészült, megépültek az útszegélyek is. A felújítás kivitelezője a munkaterületet biztonságos és rendezett állapotba hozta a téli munkaszünet idejére. Az építési munkák az időjárási körülmények függvényében a jövő év elején folytatódnak.

Budapest, 2018. december 21.

Budapesti Közlekedési Központ