Változik a H6-os HÉV közlekedése karbantartás miatt október 27-én és 28-án

A H6-os HÉV 2018. október 27-én és 28-án, szombaton és vasárnap Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós állomás közötti karbantartás miatt megosztva közlekedik, Közvágóhíd és Dunaharaszti külső, valamint Szigetszentmiklós és Tököl, illetve Ráckeve állomás között,  Szigetszentmiklós és Szigetszentmiklós-Gyártelep között mindkét irányban a Ráckeve irányú vágányon. Dunaharaszti külső H és Szigetszentmiklós-Gyártelep H között H6-os jelzéssel pótlóbusz jár a HÉV menetrendjének  megfelelően. Valamennyi pótlóbuszon kerékpár szállítása megengedett. A H6-os HÉV pontos menetrendjéről a BKK honlapján részletesen lehet tájékozódni.

A szerelvények Szigetszentmiklós-Gyártelep és Szigetszentmiklós közötti – Szigetszentmiklós, József Attila-telep és Szigetszentmiklós alsó – megállóhelyeken mindkét irányban Ráckeve irányú peron mellett állnak meg.

A Szigetszentmiklós, József Attila-telep és Szigetszentmiklós alsó megállókból Dunaharaszti felé utazóknak Szigetszentmiklós-Gyártelep irányába kell indulniuk a HÉV-szerelvényekkel, és innen a HÉV-pótlóbusszal utazhatnak Dunaharasztiig.

A H6-os pótlóbuszra mindkét irányban Dunaharaszti külső H-nál a Fő úton, a HÉV-kocsiszín mellett, Dunaharaszti, városháza; Taksony, községháza; Szigethalom;, Taksony-híd; Szigethalom, Újtelep és Szigethalom, Bucka Gyöngye Volán-megállóhelyen; valamint Szigetszentmiklós-Gyártelep H-nál a Viola utcában a Csonka János utca torkolata előtt lehet felszállni.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszokon a Dunaharaszti külső H és Szigetszentmiklós-Gyártelep H közötti szakaszon a HÉV-re érvényes helyközi díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók.  A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, a HÉV menetjegyek a pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az Üzletszabályzat V.1.1. pontjának HÉV kiegészítő menetjegyre vonatkozó előírásai, illetve a „Jegykezeléssel kapcsolatos kiegészítő szabályok” fejezete szerint használhatók.”

A pótlójárat olyan megállóit, amelyek a HÉV menetrendben eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbiak szerint kell HÉV megállóknak megfeleltetni:

HÉV-pótlóbusz megálló Díjszabás szerinti HÉV megálló
Dunaharaszti, városháza Dunaharaszti külső
Taksony, községháza Szigetszentmiklós
Szigethalom, Taksonyi-híd Szigetszentmiklós-Gyártelep
Szigethalom, Újtelep Szigetszentmiklós-Gyártelep
Szigethalom, Bucka Gyöngye Szigetszentmiklós-Gyártelep

A HÉV-pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 kilométeres távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

A pótlóbuszokon a pótdíjazást a BKK felfüggeszti, a jegy nélkül felszálló utasok a szolgálatot teljesítő jegyellenőrnél válthatnak HÉV-menetjegyet.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.