Közúti és forgalmi változások a Bazsalikom utca felújítása miatt október 24-étől

Módosított útvonalon jár az 58-as, a 153-as és a 941-es autóbusz 2018. október 24-től 31-ig a XI. kerületi Bazsalikom utca és a Gépész utca csomópontjának, illetve a Kőérberki patak feletti hídnál az útpálya teljes szerkezetű cseréje miatt. Az Egér út és a Gépész utca közötti szakaszon a Bazsalikom utca teljes lezárása mellett a pályaszerkezet cseréjét végezik, ezért a Bazsalikom utcai hidat egy hétre a forgalom elől lezárják. Ez idő alatt Kelenvölgy területéről a Bazsalikom utcán keresztül nem lehet majd az Egér útra kihajtani.

A Gépész utcai kereszteződés építésének két üteme alatt a helyi forgalom a Gépész utcában a munkaterület mellett, útszűkülettel és csak egyenesen tud áthaladni. A lezárás ideje alatt csak a Péterhegyi úton keresztül lehet majd megközelíteni az Egér utat.

Változik az 58-as és a 153-as autóbusz közlekedése

  • Az 58-as autóbusz Újbuda-központ M felé nem érinti a Gépész utca és a Duránci utca megállót; ideiglenesen az Alabástrom utcában a Duránci utca után és az Egér úton a Bazsalikom utca előtt áll meg.
  • A 153-as autóbusz az Infopark felé nem érinti a Gépész utca, a Duránci utca és a Kecskeméti József utca megállót, ideiglenesen az Egér úton a Bazsalikom utca előtt áll meg.
  • 941-es autóbusz a Móricz Zsigmond körtér M felé nem érinti a Kecskeméti József utca, a Duránci utca és a Gépész utca megállót, és ideiglenesen a Torma utcában a Péterhegyi út előtt, a saját Budatétény irányú megállóhelyén áll meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.