Változik a H6-os HÉV közlekedése két szeptemberi hétvégén

A H6-os HÉV karbantartás miatt rövidített útvonalon közlekedik 2018. szeptember 22-én és 23-án (szombaton és vasárnap) Dunaharaszti külső és Ráckeve, illetve Tököl állomás között; szeptember 29-én és 30-án (szombaton és vasárnap) pedig Soroksár, Hősök tere és Ráckeve, illetve Tököl állomás között. A hétvégéken Közvágóhíd H és Dunaharaszti H; illetve Közvágóhíd H és Soroksár, Hősök tere H között H6-os jelzéssel pótlóbusz jár, amin kerékpár szállítása megengedett.

Forgalmi rend a munkák ideje alatt

  • A H6-os HÉV rövidtett útvonalon, szeptember 22-én és 23-án (szombaton és vasárnap) Dunaharaszti külső és Ráckeve, illetve Tököl állomás között; szeptember 29-én és 30-án (szombaton és vasárnap) pedig Soroksár, Hősök tere és Ráckeve, illetve Tököl állomás között közlekedik.
  • H6-os pótlóbuszra mindkét hétvégén a Közvágóhíd H végállomáson a Kvassay Jenő úton a Budapest Park oldalával szemközt; szeptember 22-én és 23-án Dunaharaszti külső H végállomáson a Fő úton, a HÉV-kocsiszín mellett; szeptember 29-én és 30-án Soroksár, Hősök tere állomásnál pedig a Hősök tere 11. szám előtt lehet felszállni. A pótlóbusz a HÉV nyomvonalát követve közlekedik; Pesterzsébet felsőtől Soroksár, Hősök teréig a 66-os busz; a Szent István utcánál a 135-ös busz, Millenniumteleptől Dunaharaszti külsőig a HÉV-állomásokhoz tartozó hévpótló-megállóhelyeken áll meg.
  • Szeptember 22-én és 23-án (szombaton és vasárnap) a csatlakozás biztosítása érdekében módosul a 2-es és a 24-es villamos menetrendje a kora reggeli órában, a reggeli első Közvágóhídra érkező HÉV-pótló buszról át lehet szállni mind a Jászai Mari tér felé közlekedő 2-es, mind a Keleti pályaudvar M felé induló 24-es villamosra.

Menetrendi információk

A pótlóbuszok indulásáról a BKK FUTÁR utazástervezőben és a közterületi kijelzőkön csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszokon Budapest közigazgatási határán belül, a Közvágóhíd H és a Millenniumtelep H közötti szakaszon a Budapesten belül érvényes helyi; a Millenniumtelep H és Dunaharaszti külső H közti szakaszon pedig a HÉV-re érvényes helyközi díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók.  A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A HÉV-ről a pótlóbuszokra vagy viszont történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.