Utazzon közösségi közlekedési járatokkal a 27. Budapest Borfesztiválra

A 27. Budapest Borfesztivált 2018. szeptember 6. (csütörtök) és szeptember 9. (vasárnap) között rendezik a Budavári Palotában. A rendezvény helyszínét a belvárosból legkönnyebben és leggyorsabban közösségi közlekedéssel, a budavári buszjáratokkal lehet megközelíteni. A nagy érdeklődésre való tekintettel a BKK rendkívüli buszjáratot indít 216-os jelzéssel a Deák Ferenc tér M és a Dísz tér között; emellett a budai Vár a fesztivál ideje alatt megközelíthető a 16-os, a 16A és a 116-os autóbusszal, továbbá a Budavári Siklóval.

A megszokott járatok mellett a belvárosból, a Deák Ferenc tér M végállomástól a budai Várba 216-os jelzéssel is közlekedik autóbusz: szeptember 7-én (pénteken) 16 órától; szeptember 8-án (szombaton) 11:50-től 23:50-ig, valamint szeptember 9-én (vasárnap) 11:50-től 22:30-ig. A 216-os autóbuszra a 16-os autóbusz megállóiban lehet fölszállni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.