Az 52-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Nagysándor József utca között szeptember 8-ától 23-áig

Az 52-es villamos 2018. szeptember 8-án (szombaton) az első járatindulástól szeptember 23-án (vasárnap) az utolsó járatindulásig rövidített útvonalon, a Határ út M és a Nagysándor József utca között közlekedik, mert a Török Flóris utcában az Előd utca és a Jósika utca között pályakarbantartást végeznek. A Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Nagysándor József utca között 52-es jelzéssel pótlóbusszal, illetve a térségben közlekedő autóbuszokkal lehet utazni. A munkavégzéshez kapcsolódóan a Török Flóris utca a Wesselényi utca felé egyirányú lesz, az ellenkező irányba a forgalom a Virág Benedek utcán haladhat Soroksár felé.

Az 52-es pótlóbusz a Nagysándor József utca felé a Török Flóris utca 273. számnál, az Előd utca kereszteződése előtt; az 52-es villamos Wesselényi utca, Székelyhíd utca és Pöltenberg utca megállójában; valamint a 151-es autóbusz Csepel, Határ utca irányú Török Flóris utca megállójában áll meg.

Az 52-es pótlóbusz Pesterzsébet, Pacsirtatelep felé a 151-es autóbusz Csepel, Határ utca irányú Török Flóris utca megállójában, az 52-es villamos Vörösmarty utca, Pöltenberg utca, Klapka utca, Akácfa utca, Károly utca és Ábrahám Géza utca megállójában; valamint a Török Flóris utca 273. számnál, az Előd utca kereszteződése előtt áll meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.