Útlezárás a Széll Kálmán tér és a Március 15. tér között szeptember 1-jén délután demonstráció miatt

2018. szeptember 1-jén, szombaton 16 és 19 óra között demonstráció miatt szakaszosan és időszakosan lezárják a fővárosban a Széll Kálmán tér–Hattyú utca–Batthyány utca–Batthyány tér–Bem rakpart–Fő út–Lánchíd–Apáczai Csere János utca–Március 15. tér útvonalat. A lezárt útszakasz keresztirányú forgalmában is néhány perces forgalomkorlátozásokra kell számítani. A korlátozás miatt változik a 15-ös, a 16-os, a 39-es, a 105-ös és a 115-ös busz közlekedési rendje is.

Az útlezárások miatt szeptember 1-jén, szombaton várhatóan 16 és 18 óra között

  • a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér H felé a Kiskörúton át éri el az Üllői utat, ezért nem érinti a Széchenyi tér és a Fővám tér M közötti megállókat. A buszjáratokra a 16-os busz József nádor tér és a Deák Ferenc tér M, majd a 9-es busz Deák Ferenc tér M és Astoria M megállójában lehet felszállni.
  • a 16-os busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér M és a Clark Ádám tér között jár. Ebben az időszakban a belváros felől a budai Vár az M2-es metróról a Széll Kálmán téren a budavári buszjáratokra átszállva érhető el.
  • a 39-es autóbusz rövidített útvonalon a Goldmark Károly utca és a Széll Kálmán tér M között közlekedik.
  • a 105-ös busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért egyik irányban sem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér M közötti megállókat, továbbá pesti irányába a Clark Ádám teret sem. Módosított útvonalán a 105-ös buszra az 5-ös buszjárat érintett megállóiban, továbbá a Deák Ferenc téren a 9-es busz megállójában lehet felszállni.

Budapest, 2018. augusztus 31.

Budapesti Közlekedési Központ