Számos járat közlekedése módosulhat a világháborús bomba hatástalanítása idején

Módosulhat a rakparti villamosok és az Erzsébet hídon át közlekedő autóbuszok közlekedése az Erzsébet hídnál a Dunában talált bomba hatástalanításának idején. A korlátozásra várhatóan 2018. július 5-én (csütörtökön) 10 órától délig kerülhet sor. A hatástalanítás és az elszállítás idején tervezetten lezárják az Erzsébet hidat, a Döbrentei teret, a Szent Gellért teret, a budai és pesti rakpartokat a Szabadság híd és a Lánchíd között, a Kossuth Lajos utcát és a Hegyalja utat. Az M2-es és az M4-es metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos szükség esetén sűrítve közlekedik.

A hatóság napközben lezárhatja

  • az Erzsébet hidat, a Kossuth Lajos utcát,
  • a Hegyalja utat,
  • a Krisztina körutat a Dózsa György tértől az Erzsébet hídig,
  • a Budai alsó rakpartot a Petőfi híd és a Halász utca között,
  • a Pesti alsó rakpartot a Szabadság híd és a Lánchíd között, illetve
  • a  Szent Gellért rakpartot.

Korlátozásokra kell készülni a környező mellékutcákban is.

A lezárások idején az érintett BKK járatok módosított útvonalon közlekednek:

  • a belvárosi szakaszon nem jár a 2-es villamos,
  • a budai fonódó villamosok vonalán a 19-es és 56A villamosok nem közlekednek a Szent Gellért rakparti szakaszon, valamint módosított útvonalon, az Alkotás úton át viszi a 41-es villamos az utasokat,
  • az Erzsébet hídon járó autóbuszok a hatósági zárás idején megosztva közlekednek, pesti végállomások felől a Blaha Lujza térig, a budai végállomások felől a Déli pályaudvarig vagy a Móricz Zsigmond körtérig.

A BKK a lezárások idején a metróvonalak igénybevételét ajánlja, az M2-es és az M4-es metró az ilyenkor megszokottnál sűrűbben közlekedik.

A Duna egy szakaszán hajózási zárlatot vezettek be, ezért a D12-es hajójárat a Kopaszi-gát - BudaPart és a Batthyány tér között nem közlekedik.

A közúti és közösségi közlekedés résztvevői folyamatosan tájékozódhatnak az aktuális változásokról a BKK Info webes és mobilakalmazáson, a kozut.bkkinfo.hu oldalon elérhető valós idejű közúti akadálytérképen, valamint a BKK Facebook oldalán.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.