Figyelem! Hétvégi változás a Fehérvári úti villamosközlekedésben! – Újra a teljes vonalon járnak a villamosok július 9-től

2018. július 7-én, szombaton a korábban meghirdetettekhez képest változik a Fehérvári úton közlekedő villamosok forgalmi rendje: a 17-es, a 41-es és a 47-es villamos helyett ezen a napon Albertfalva kitérő és a Móricz Zsigmond körtér M között pótlóbusz közlekedik. Július 8-án, vasárnap a már meghirdetettek szerint a Kalotaszeg utca és a Móricz Zsigmond körtér M között járnak a pótlóbuszok. Július 9-től, hétfőtől minden Fehérvári úti villamosjárat a teljes vonalán közlekedik. A villamospótlási rend megváltoztatására a Fehérvári út és az Etele út csomópontjában zajló villamosvágány-építési munkák kivitelezése során felmerült technikai problémák miatt van szükség.

Villamospótlás a Fehérvári úton

Villamospótlás július 7-én

A Fehérvári úton közlekedő villamosjáratok forgalmi rendje a július 7-én, szombaton az alábbiak szerint alakul:

 • A 17-es, a 41-es és a 47-es villamos Móricz Zsigmond körtér M és Albertfalva kitérő közötti szakaszán pótlóbusz jár 17-es számjelzéssel. A buszjáratra a Móricz Zsigmond körtéren a BKK ügyfélközpont felőli oldalon, a Fehérvári út torkolata előtt, míg Albertfalva kitérőnél a Fehérvári úton a Temesvár utca kereszteződése után lehet felszállni. A pótlóbusz a két végállomás között a Fehérvári úton halad, és a 973-as éjszakai járat megállóiban áll meg.
 • A 17-es villamos két szakaszon jár: a Bécsi út / Vörösvári út végállomástól a Móricz Zsigmond körtér M megállóig, a Savoya Park végállomástól pedig Albertfalva kitérő megállóhelyig.
 • A 41-es villamos rövidített útvonalon, a Kamaraerdei Ifjúsági Park és Albertfalva kitérő,
 • a 47-es villamos szintén rövidített útvonalon, a Városház tér és Albertfalva kitérő között közlekedik.
 • A 41-es villamos kimaradó, Bécsi út / Vörösvári út és Móricz Zsigmond körtér M közötti szakaszán a szokásosnál sűrűbben közlekedő 19-es villamossal, illetve a 17-es villamossal,
 • míg a 47-es villamos kimaradó, Deák Ferenc tér M és Móricz Zsigmond körtér M közötti szakaszán a szokásosnál sűrűbben közlekedő 49-es villamossal lehet utazni.
 • A 48-as villamos ezen a napon nem jár.

Villamospótlás július 8-án

A Fehérvári úton közlekedő villamosjáratok forgalmi rendje a július 8-án, vasárnap – a korábban meghirdetettek szerint – az alábbiak szerint alakul:

 • A 17-es, a 41-es és a 47-es villamos Móricz Zsigmond körtér M és Kalotaszeg utca közötti szakaszán pótlóbusz jár 17-es számjelzéssel. A buszjáratra a Móricz Zsigmond körtéren a BKK ügyfélközpont felőli oldalon, a Fehérvári út torkolata előtt, míg a Kalotaszeg utcánál a Fehérvári úton, a Kalotaszeg utca kereszteződése után lehet felszállni. A pótlóbusz a két végállomás között a Fehérvári úton halad, és a 973-as éjszakai járat megállóiban áll meg.
 • A 17-es villamos megosztva, két szakaszon jár: a Bécsi út / Vörösvári út végállomástól a Móricz Zsigmond körtér M megállóig, a Savoya Park végállomástól pedig a Kalotaszeg utca megállóhelyig.
 • A 41-es villamos rövidített útvonalon, a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Kalotaszeg utca,
 • a 47-es villamos szintén rövidített útvonalon, a Városház tér és a Kalotaszeg utca között közlekedik.
 • A 41-es villamos kimaradó, Bécsi út / Vörösvári út és Móricz Zsigmond körtér M közötti szakaszán a szokásosnál sűrűbben közlekedő 19-es villamossal, illetve a 17-es villamossal,
 • míg a 47-es villamos kimaradó, Deák Ferenc tér M és Móricz Zsigmond körtér M közötti szakaszán a szokásosnál sűrűbben közlekedő 49-es villamossal lehet utazni.
 • A 48-as villamos ezen a napon sem jár.

További közösségi közlekedési változások

103-as busz

A 103-as busz július 7-8-án is a Budafoki út és az Andor utca között a Szerémi út–Galvani utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hengermalom út / Szerémi út, az Etele út / Fehérvári út, a Kalotaszeg utca és az Andor utca megállóját. A buszjáratra módosított útvonal-szakaszán a Hengermalom úton a Szerémi sor kereszteződése előtt, valamint a Galvani utcában a Fehérvári út kereszteződése előtt lehet felszállni.

973-as éjszakai busz

Július 9-től, hétfőtől a 973-as busz Budafok irányú Etele út/Fehérvári út megállóhelyét 200 méterrel előrébb, a Mérnök utca elé helyezik át. A buszok a Kalotaszeg utcánál a villamosmegállóban állnak meg.

Közúti forgalmi változások

Július 7-től, szombattól megnyitják a közúti forgalom számára a Fehérvári út városközpont irányú útpályáját, egy sáv egyenesen a Bocskai út felé, egy pedig jobbra, a Hengermalom út felé vezet majd. A Hengermalom út a Sopron utcától továbbra is lezárva marad, az Etele úton a Szerémi út felé pedig továbbra is járható marad az útpálya.

Július 7-én ideiglenesen lezárják a forgalom elől a Fehérvári út és a Temesvár utca kereszteződésénél az önálló balra kanyarodó sávot a Temesvár utca felé, helyette a városhatár irányú, egyenesen haladó sávból biztosítják a balra kanyarodás és a visszafordulás lehetőségét. A Fehérvári út és a Temesvár utca/Csurgói út csomópontban a közlekedési jelzőlámpák sárga villogó üzemmódban működnek majd; a BKK kéri az autósokat, hogy a KRESZ szabályainak megfelelően, figyelemmel, ne megszokásból vezessenek.

Július 9-től a Fehérvári út városhatár irányú útpályáját lezárják az Etele úti csomópontban, ezért javasoljuk a városból kifelé vezető irányban alternatív útvonalként a Tétényi út, vagy a Budafoki út használatát. A Fehérvári úton a városhatár felé tartóknak terelőúton kell közlekedniük: a csomópontban az Etele útra jobbra kell kanyarodniuk, a Petzvál József utcánál visszafordulniuk, majd az Etele útról a Fehérvári útra jobbra kikanyarodniuk.

Budapest, 2018. július 6. Budapesti Közlekedési Központ