Villamospótlás az 50-es vonalon a Határ út M és a Lajosmizsei sorompó között felújítás miatt négy júniusi napon a késő esti órákban

2018. június 16-án, 17-én 20 óra, június 26-án és 27-én pedig 22 óra után rövidített útvonalon, Pestszentlőrinc, Béke tér és a Villanytelep között jár az 50-es villamos, mert a vonal Határ úti végállomásán a BKV Zrt. felújítási munkákat végez. A Határ út M és a Lajosmizsei sorompó között pótlóbusz viszi az utasokat. Június 18-a és 26-a között az 50-es villamos a teljes vonalon jár, azonban a Határ úti végállomást áthelyezik a jelenlegi szükség-leszállóhelyre.

Az 50-es villamos közlekedése június 16-án, 17-én, valamint 26-án és 27-én késő este

2018. június 16-án (szombaton) és 17-én (vasárnap) 20 órától, június 26-án (kedden) és 27-én (szerdán) pedig 22 órától az utolsó járatindulásig az 50-es villamos rövidített útvonalon, Pestszentlőrinc, Béke tér és a Villanytelep között közlekedik. A Határ út M és a Lajosmizsei sorompó között pótlóbusz jár 50-es jelzéssel az Üllői úton, amelyre a Határ út M és a Lajosmizsei sorompó között a 914-es busz megállóiban lehet felszállni.

A pótlóbusz Lajosmizsei sorompó végállomása a Liszt Ferenc utcában, az Üllői út torkolata előtt található.

Áthelyezett végállomás június 18-26. között

2018. június 18-án (hétfőn) az első járatindulástól 26-án (kedden) 22 óráig az 50-es villamos a teljes vonalán közlekedik, azonban a Határ út M végállomási le- és felszállóhelyét nagyjából 70 méterrel áthelyezik: a villamosokra a jelenlegi szükség-leszállóhelyen lehet felszállni.

Villamos és pótlóbusz: átszálláskor nem szükséges új jegyet érvényesíteni

A június 16-17-i, valamint 26-27-i villamospótlás idején az 50-es villamos, valamint a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új jegyet érvényesíteni, átszálláskor a már kezelt jegyet annak számkocka nélküli végén azonban újra érvényesíteni kell. Ha Ön mindkét végén számkockával ellátott átszállójeggyel utazik, kérjük, azt se kezelje újra, hogy az későbbi, újabb átszálláskor érvényesíthető legyen.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.