Változik a H8-as HÉV közlekedése 2018. június 30-ától július 26-áig

A H8-as HÉV közlekedése módosul 2018. június 30-ától (szombattól) július 26-áig (csütörtökig), mert Mogyoród és a Ganz-kitérő között felújítási munkát végeznek. A munkák ideje alatt négy hétvégén: június 30-án és július 1-jén; július 7-én és 8-án; július 14-én és 15-én; valamint július 21-én és 22-én a H8-as HÉV szerelvényei rövidtett útvonalon, az Örs vezér tere és Mogyoród között közlekednek, változatlan követési időközzel. Ekkor H8-as jelzéssel pótlóbusz szállítja az utasokat Mogyoród H és Gödöllő H között; H8SZ jelzéssel pedig igényvezérelt pótlóbusz jár Mogyoród H és Szentjakab H között. A kerékpárok szállítása csak a H8-as pótlóbuszon megengedett. 2018. július 2-ától 26-áig a hétköznapokon a H8-as HÉV az Örs vezér tere és Gödöllő között közlekedik, Mogyoród és Ganz-kitérő között mindkét irányban az Örs vezér tere irányú vágányon, a megszokott menetrendtől eltérő indulási időpontokkal. A H8-as HÉV pontos menetrendjéről a BKK honlapján részletesen lehet tájékozódni. Pótlóbusz ezeken a napokon nem indul.

H8-as pótlóbusz közlekedése hétvégente

A H8-as pótlóbusz Gödöllő H felé a Mogyoród H–Vasút utca–Gödöllői út–3-as főút–Gödöllő, Szabadság út–Táncsics Mihály utca–Kossuth Lajos utca–Dózsa György út–Szabadság tér–Szabadság út–Állomás út–Állomás tér–Gödöllő H útvonalon halad. A pótlóbuszok az alábbi megállókban állnak megt:

  • Mogyoród H; EGIS-telep (Szentjakab H); Gödöllő, Szökőkút; Gödöllő, Szabadság tér H és Gödöllő Palotakert H: a 992-es autóbusz megállóhelyén;
  • Gödöllő, Erzsébet park H: a Táncsics Mihály úton a Kossuth Lajos utca torkolata előtt;
  • Gödöllő H (felszállóhely): ideiglenes VOLÁN-megállóhelyen az Állomás téren az Ady Endre sétány torkolata előtt.

A H8-as pótlóbusz Mogyoród H felé a Gödöllő H–Állomás tér–Állomás út –Szabadság út–Szabadság tér–Dózsa György út–Kossuth Lajos utca–Táncsics Mihály utca–Szabadság út–3-as főút–Mogyoród, Gödöllői út–Vasút utca–Mogyoród H útvonalon halad. A pótlóbuszok az alábbi megállókban állnak meg:

  • Gödöllő H (felszállóhely); Gödöllő, Palotakert H; Gödöllő, Szabadság tér H; EGIS-telep (Szentjakab H); Mogyoród H: a 992-es autóbusz megállóhelyén;
  • Gödöllő, Erzsébet park H: a Táncsics Mihály úton a Kossuth Lajos utcából való kikanyarodás után.

H8SZ jelzésű pótlóbusz közlekedése hétvégente

A H8SZ jelzésű pótlóbusz a 992-es autóbusz Mogyoród H és a Szentjakab parkfalu északi bejáratán belül a Szadai út felőli ideiglenes megállóhelyen áll meg.

A H8SZ pótlóbusz igényvezért, Telebusz-rendszerben közlekedik, azaz csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a +3620-459-9458-ös telefonszámon lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon. Kerékpárt a H8SZ járaton nem lehet szállítani.

Menetrendi információk

A HÉV-pótló buszok nem rendelkeznek FUTÁR fedélzeti egységgel, ezért a BKK utazástervezőjén, valamint a közterületi kijelzőkön az autóbuszok közlekedéséről csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszokon a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, a HÉV menetjegyek a pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál a BKK üzletszabályzatának V.1.1. pontjának HÉV kiegészítő menetjegyre vonatkozó előírásai, illetve a „Jegykezeléssel kapcsolatos kiegészítő szabályok” fejezete szerint használhatók.

A HÉV-pótlóbusz Gödöllő, Szökőkút és Gödöllő, Szabadság tér H közötti utazásoknál (ezek azonos HÉV megállóknak minősülnek) menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.