Változik a H6-os HÉV közlekedése 2018. június 30-án és július 1-jén

A H6-os HÉV 2018. június 30-án (szombaton) 8:00-tól július 1-jén (vasárnap) 20:00-ig Szigetszentmiklós-Gyártelep és Dunaharaszti külső állomás között a Közvágóhíd irányú vágányon közlekedik, a megszokott menetrendtől eltérő indulási időpontokkal, a felsővezeték rendszer karbantartása miatt. A H6-os HÉV pontos menetrendjéről a BKK honlapján részletesen lehet tájékozódni.

Forgalmi rend

A Közvágóhíd és Tököl, valamint a Közvágóhíd és Ráckeve között közlekedő vonatok a Szigetszentmiklós-Gyártelep és a Dunaharaszti külső állomás között mindkét irányban a Közvágóhíd irányú vágányon közlekednek; és a Szigetszentmiklós, a József Attila-telep és Szigetszentmiklós alsó állomáson a Közvágóhíd irányú peron mellett állnak meg.

A HÉV-szerelvények érkezéséhez való csatlakozás biztosítása érdekében módosul a 2-es és a 24-es villamos menetrendje szombaton a késő esti órákban: a 2-es villamos 23:33 helyett 23:36-kor; a 24-es villamos 22:32 helyett 22:37-kor, illetve 23:32 helyett 23:37-kor indul Közvágóhíd H végállomástól.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.