Változik a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as autóbusz, valamint a 75-ös és a 79-es trolibusz közlekedése rendezvény miatt 2018. június 21-én, 22-én és 23-án

A Hősök terén 2018. június 22-én (pénteken) és 23-án (szombaton) rendezik meg a Trianon történelmi rockoperát; 2018. június 21-én (csütörtökön) pedig nyilvános főpróbát tartanak, ezért változik a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as autóbusz, valamint a 75-ös és a 79-es trolibusz közlekedése. Június 24. (vasárnap) esőnap, a lenti korlátozások csak akkor lépnek életbe, ha az előző napi előadások bármely okból elmaradnak.

A rendezvény és annak előkészületi munkálatai miatt június 21-én (csütörtökön) 19 órától, június 22-én (pénteken) és 23-án (szombaton) pedig 18:00-tól 23:59-ig lezárják:

  • az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között;
  • az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály út és a Hősök tere között;
  • a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között (a közösségi közlekedés járművei a Szondi utcai és a Podmaniczky utcai szakaszon is közlekedhetnek);
  • és a Kós Károly sétányt.

Közlekedési rend

A 105-ös autóbusz a Gyöngyösi utca M felé az Andrássy úton a Bajza utcáig változatlan, majd a Bajza utca–Podmaniczky utca–Munkácsy Mihály utca–Szondi utca–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Bajza utca M és a Hősök tere M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Bajza utcában a Lendvay utca kereszteződése után, majd a 72-es trolibusz Bajza utca, Munkácsy Mihály utca és Honvédkórház (Hősök tere M) megállójában állnak meg.

A 105-ös autóbusz az Apor Vilmos tér felé a Dózsa György úton a Szondi utcáig a menetrend szerinti, majd a Szondi utca–Szinyei Merse utca–Andrássy út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M és a Bajza utca M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 72-es trolibusz a Honvédkórház (Hősök tere M) és a Rippl-Rónai utca megállóhelyén állnak meg.

A 20E autóbusz a Káposztásmegyer, Szilas-patak felé a Dózsa György útig a menetrend szerinti, majd a Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Erzsébet királyné útja–Hungária körút–felüljáró–Reitter Ferenc utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 30-as autóbusz Ötvenhatosok tere; a 901-es autóbusz Kacsóh Pongrác út és a 32-es autóbusz Vágány utca/Róbert Károly körútmegállóhelyén állnak meg.

A 20E autóbusz a Keleti pályaudvar M felé a Vágány utcáig menetrend szerinti, majd a Róbert Károly körúti felüljáró–Hungária körút–Erzsébet királyné útja–Zichy Mihály út–Dvořák sétány–Dózsa György út módosított útvonalon közlekedik, és nem érinti a Hősök tere M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 901-es autóbusz Kacsóh Pongrác út, valamint a 30-as autóbusz Ötvenhatosok tere megállójában állnak meg.

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz Káposztásmegyer felé a Dózsa György útig a menetrend szerinti, majd a Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen 70-es trolibusz Dvořák sétány és Olof Palme sétány; a 72-es trolibusz Közlekedési Múzeum, Bethesda utca, Széchenyi fürdő M és Állatkert megállóhelyén, valamint a Gundel Károly úton, a Dózsa György út kereszteződése előtt állnak meg.

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz a Keleti pályaudvar M felé a Dózsa György útig a menetrend szerinti, majd a Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Zichy Mihály út–Dvořák sétány–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Gundel Károly út (Hősök tere M) megálló helyett a befordulást követően, majd a 72-es trolibusz Állatkert, Széchenyi fürdő M, Kós Károly sétány, Bethesda utca, Közlekedési Múzeum, valamint a 70-es trolibusz Olof Palme sétány és Dvořák sétány megállóhelyén állnak meg.

A 75-ös trolibusz a Jászai Mari tér felé az Ajtósi Dürer sorig a menetrend szerinti, majd az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Zichy Géza utca, az Ötvenhatosok tere, a Damjanich utca/Dózsa György út, a Benczúr utca és a Hősök tere M megállót. A trolibuszok ideiglenesen a Stefánia úton az Ajtósi Dürer sor kereszteződése előtt, majd a 72-es trolibusz Vakok Intézete, Közlekedési Múzeum, Bethesda utca, Széchenyi fürdő M és Állatkert megállóhelyén, valamint a Gundel Károly úton, a Dózsa György út kereszteződése előtt állnak meg.

A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion M felé a Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca/Dózsa György út, a Dembinszky utca, az Ötvenhatosok tere és a Zichy Géza utca megállót. A trolibuszok ideiglenesen a Gundel Károly úton; majd a 72-es trolibusz Állatkert, Széchenyi fürdő M, Kós Károly sétány, Bethesda utca, Közlekedési Múzeum; a 74-es trolibusz Vakok Intézete megállójában, valamint a Stefánia úton, az Ajtósi Dürer sor után állnak meg.

A 79-es trolibusz a Kárpát utca felé a Dózsa György úton a Damjanich utca/Dózsa György út megállóhelyig a menetrend szerinti, majd a Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Benczúr utca és a Hősök tere M megállót. A trolibuszok ideiglenesen a 70-es trolibusz Dvořák sétány és Olof Palme sétány; valamint a 72-es trolibusz Közlekedési Múzeum, Bethesda utca, Széchenyi fürdő M és Állatkert megállójában, valamint a Gundel Károly úton, a Dózsa György út kereszteződése előtt állnak meg.

A 79-es trolibusz a Keleti pályaudvar M felé a Dózsa György útig a menetrend szerinti, majd a Gundel Károly út– Állatkerti körút–Hermina út–Zichy Mihály út–Dvořák sétány–Dózsa György út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Hősök tere, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megállót. A trolibuszok ideiglenesen a Gundel Károly úton; majd a 72-es trolibusz Állatkert, Széchenyi fürdő M, Kós Károly sétány, Bethesda utca, Közlekedési Múzeum, valamint a 70-es trolibusz Olof Palme sétány és Dvořák sétány megállóhelyén állnak meg.

Az M1-es metró szerelvényei szükség szerint sűrűbben közlekednek. Az előadások végén, várhatóan 22:00-22:30-tól az M1-es metró Hősök tere megállóhelyét lezárhatják.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.