Változik a 16-os és a 105-ös autóbusz közlekedése demonstráció miatt

2018. június 10-én, vasárnap várhatóan 14 és 20 óra között demonstrációt tartanak, ezért változik a 16-os és a 105-ös autóbuszok közlekedése. A rendőrség tájékoztatása alapján a rendezvény résztvevői 14 és 15 óra között két helyszínen, a Szent István téren és a Március 15. téren gyülekeznek, ahonnan várhatóan 15 órától a Széchenyi István térre vonulnak, majd a Széchenyi István tér – Széchenyi Lánchíd – Clark Ádám tér – Lánchíd utca – Ybl Miklós tér útvonalon tovább haladnak, várhatóan az érintett útszakasz teljes lezárásával.

16-os autóbusz

A vonulás ideje alatt, várhatóan 14:50 és 15:40 között a 16-os autóbuszok rövidített útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Deák Ferenc tér M, a Hild tér a József nádor tér, illetve a Széchenyi István tér lezárása idején a Széchenyi István tér és a Clark Ádám tér megállókat.

105-ös autóbusz

A vonulás ideje alatt, várhatóan 14:50 és 15:40 között a 105-ös autóbusz mindkét végállomása felé módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik.

A Gyöngyösi utca M felé közlekedő 105-ös autóbusz nem érinti a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér M megállókat. Az autóbuszra az 5-ös autóbusz Dózsa György tér, Döbrentei tér, Március 15. tér, Ferenciek tere M, Astoria M, Uránia megállóhelyén, illetve a Deák Ferenc téren a 9-es autóbusz megállójában lehet felszállni

Az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös autóbusz nem érinti a Deák Ferenc tér M, a Hild tér, a Széchenyi István tér és a Clark Ádám tér megállókat. Az autóbuszra a Deák Ferenc téren a 9-es autóbusz megállójában, illetve az 5-ös autóbusz Ferenciek tere M, Március 15. tér, Szarvas tér és Dózsa György tér megállóhelyén lehet felszállni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.