Pótlóbuszok járnak a H5-ös HÉV helyett Békásmegyer és Szentendre között 2018. június 23-án és 24-én

A H5-ös HÉV helyett 2018. június 23-án és 24-én (szombaton és vasárnap) Békásmegyer és Szentendre között két pótlóbusz-járat közlekedik: H5-ös jelzéssel minden HÉV-megállóhely érintésével, valamint H5E jelzéssel Szentistvántelep és Pomáz érintése nélkül, mert Békásmegyer és Szentendre között karbantartást végez a MÁV-HÉV Zrt. Ezen a két napon a szerelvények csak a Batthyány tér és Békásmegyer állomás között közlekednek, a 160-as autóbusz Békásmegyer H végállomási fel- illetve leszállóhelyét pedig áthelyezik a 960-as autóbusz Móricz Zsigmond körtér M irányú Békásmegyer H megállóhelyére. A pótlóbuszokon a kerékpár szállítása megengedett.

H5-ös pótlóbusz

A H5-ös pótlóbusz Szentendre H felé a HÉV-megállóhelyek érintésével közlekedik, és a 160-as autóbusz Békásmegyer H felszállóhelyét követően a 943-as autóbusz Budakalász, Budai út; Budakalász, Lenfonó H; Szentistvántelep H; Pomáz H; Pomáz, Dózsa György utca; Szentendre, Papírgyár; és Egyetem megállóhelyén; valamint a Szentendre H leszállóhelyen a Volán pályaudvar kijelölt leszállóhelyén áll meg.

A H5-ös pótlóbusz Békásmegyer H felé a HÉV-megállóhelyek érintésével közlekedik, és a Szentendre H felszállóhelyen, a Volán pályaudvaron a 8-as kocsiállását követően a 943-as autóbusz Egyetem; Papírgyár; Pomáz, Dózsa György utca megállójában; Pomáz H-on a Volán pályaudvaron; a 943-as autóbusz Szentistvántelep H; Budakalász, Lenfonó H és Budakalász, Budai út megállójában; valamint a 160-as autóbusz Békásmegyer H leszállóhelyén áll meg.

H5E pótlóbusz

A H5E pótlóbusz mindkét irányba Szentistvántelep és Pomáz érintése nélkül közlekedik, Szentistvántelep H; Pomáz H és Pomáz, Dózsa György utca megállóhely kivételével, a H5-ös pótlóbusszal megegyező HÉV-megállóhelyeken áll meg.

Menetrendi információk

A HÉV-pótló buszok nem rendelkeznek FUTÁR fedélzeti egységgel, ezért a BKK utazástervezőjén, valamint a közterületi kijelzőkön az autóbuszok közlekedéséről csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlójáratokon a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek. A pótlójárat olyan megállóhelyeit, amelyek a HÉV-menetrendben eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbiak szerint kell HÉV-megállóknak megfeleltetni:

Megállóhelyek Érintett viszonylat H5-ös HÉV megállóhelyei
Budakalász, Budai út H5, H5E Budakalász
Pomáz, Dózsa György utca H5 Pomáz
Papírgyár H5, H5E Pannóniatelep
Egyetem H5, H5E Pannóniatelep

A pótlóbuszok azon megállóhelyei közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 kilométeres távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.